Ramazana özel karışık dolma
ramazan yemekleri, iftar menüsü, iftarda ne pişirsem, karışık dolma hakkında tüm bilgiler
işte iftar için yine bir birinden leziz yemekler sevgili meleklerim
İftar menüsü
şehriyeli tavuk çorbası
karışık etli taze dolma
üçgen börek (milföylü)
ekmek kadayıfı
Karışık Etli Dolma
Malzemeler
yarım kilo yağlı kıyma
2 su bardağı pirinç
5 tane dolmalık kabak
5 tane dolmalık patlıcan
5 tane dolmalık biber
biraz yaprak
1 büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
2 domates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı biber salçası
tuz, karabiber ve limon
Yapılışı
öncelikle sebzelerimizi oyacak yardımıyla oyalım ve yıkıyalım
sonra yıkadığımız pirincimize etimizi doğranmış domateslerimizi soğanlarımızı sarımsağı salça yağ ve baharatları ekleyerek karıştılarım daha sonra bu karışımı sebzelerimizin içinde dolduralım ağızlarını domatesle kapatalım
yapraklarımızı ince ince saralım ve tencereye dizelim üzerini geçecek kadar su koyalım ocağa alalım suyunu çekmeye yakın içine limon veya limon tuzu ekleyelim 10 dakka daha piştikten sonra ocaktan alalım ılık şekilde servis yapalım
Afiyet Olsun
Üçgen Börek ( milföylü)
Malzemeler
1 paket milföy hamuru
beyaz peynir
isteğe göre maydanoz
1 tane yumurta sarısı
çörekotu veya susam
Yapılışı
milföy hamurlarımızı alıyoruz kare şeklinde elimizle biraz inceltiyoruz daha sonra ortasına beyaz peynir koyup üçgen şeklinde uçlarını birleştiriyoruz yağlanmış tepsiye diziyoruz üzerine yumurta sarısı sürüyoru ve çörek otu veya susamla süslüyoruz
orta ısıda fırınımıza atıyoruz üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz ılık servis ediyoruzz
Afiyet Olsun
işte iftar için yine bir birinden leziz yemekler sevgili meleklerim
İftar menüsü
şehriyeli tavuk çorbası
karışık etli taze dolma
üçgen börek (milföylü)
ekmek kadayıfı
Karışık Etli Dolma
Malzemeler
yarım kilo yağlı kıyma
2 su bardağı pirinç
5 tane dolmalık kabak
5 tane dolmalık patlıcan
5 tane dolmalık biber
biraz yaprak
1 büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
2 domates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı biber salçası
tuz, karabiber ve limon
Yapılışı
öncelikle sebzelerimizi oyacak yardımıyla oyalım ve yıkıyalım
sonra yıkadığımız pirincimize etimizi doğranmış domateslerimizi soğanlarımızı sarımsağı salça yağ ve baharatları ekleyerek karıştılarım daha sonra bu karışımı sebzelerimizin içinde dolduralım ağızlarını domatesle kapatalım
yapraklarımızı ince ince saralım ve tencereye dizelim üzerini geçecek kadar su koyalım ocağa alalım suyunu çekmeye yakın içine limon veya limon tuzu ekleyelim 10 dakka daha piştikten sonra ocaktan alalım ılık şekilde servis yapalım
Afiyet Olsun
Üçgen Börek ( milföylü)
Malzemeler
1 paket milföy hamuru
beyaz peynir
isteğe göre maydanoz
1 tane yumurta sarısı
çörekotu veya susam
Yapılışı
milföy hamurlarımızı alıyoruz kare şeklinde elimizle biraz inceltiyoruz daha sonra ortasına beyaz peynir koyup üçgen şeklinde uçlarını birleştiriyoruz yağlanmış tepsiye diziyoruz üzerine yumurta sarısı sürüyoru ve çörek otu veya susamla süslüyoruz
orta ısıda fırınımıza atıyoruz üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz ılık servis ediyoruzz
Afiyet Olsun