Ramazana Özel Çiğköfte
çiğköfte urfa yemekleri
çiğköfte yapımı, çiğköfte malzemeleri, nasıl yapılır, urfa yemekleri hakkında genel bilgiler
sevgili melek arkadaşlarımm işte herkesin ımmm diyerek sevdiği urfamızın yöresel yemeğii çiğköftenin tarifini paylaşıyorum sizlerleee ve tabi yanındaa dehşet salata bostana
Ramazan Menüsü
mercimek çorbası
bostana salatası
şekerpare tatlısı
Çiğköfte
Malzemeler
yarım kilo yağsız et (parça halinde)
kişi başına göre 1 çay bardağı köftelik bulgur (sümüd)
taze soğan taze sarımsak maydanoz
kurusoğan
2 yemek kaşığı bbier salçası
2 yemek kaşığı isott (pul biber)
tuz, karabiber, kimyon,
Hazırlanışıı
öncelikle etimizi mutfak robotuna atıpiçine tuzlu su koyup bi güzel çekiyoruzz
daha sonra taze soğan sarımsak ve maydanozu ince ince doğruyoruzz
kurusoğanı da doğrayıp köftelik bulgurla beraber bir tepsiye alıyoruzz içine salça ve isotumuzuda ekleyipp suyla yoğurmaya başlıyoruzz
20 dakika kadar su alıp yoğuruyoruzz bulgurlar yumuşayınca içine etini alıyoruzzz buzla beraber yoğurmaya devam ediyoruz bi 10 dakika daha yoğurduktan sonra doğramış olduğumuz yeşillikleri alıyoruzzz içine katıyoruzz elimizle fazla ezemden katıpp sıkımlıyoruz servis tabakalrına alıyor marulla servis ediyoruz
Afiyet Olsun
Bostana salatası
Malzemeler
4 Domates
2 yeşil biber
1 soğan
1/2 demet maydanoz
100 gr. pırpırım (semizotu)
1 salatalık
4-5 nane yaprağı
1 su bardağı koruk suyu veya nar suyu
tuz.
Hazırlanışı:
Sebzeler yı kanır, iyice ayıklanır ve kabukları soyulacak olanların kabukları soyulur. Bütün sebzeler çok ince doğranır. Tuz atılıp iyice ezilir. Koruk suyu veya nar suyu eklenir ve istenirse üzerlerine buz konup servis yapılır.
Not: Bostana genellikle çiğ köfte gibi acılı yemeklerle yenildiği gibi, Kebap ve Söğülme ile de yenilir
Afiyet Olsun
çiğköfte yapımı, çiğköfte malzemeleri, nasıl yapılır, urfa yemekleri hakkında genel bilgiler
sevgili melek arkadaşlarımm işte herkesin ımmm diyerek sevdiği urfamızın yöresel yemeğii çiğköftenin tarifini paylaşıyorum sizlerleee ve tabi yanındaa dehşet salata bostana
Ramazan Menüsü
mercimek çorbası
bostana salatası
şekerpare tatlısı
Çiğköfte
Malzemeler
yarım kilo yağsız et (parça halinde)
kişi başına göre 1 çay bardağı köftelik bulgur (sümüd)
taze soğan taze sarımsak maydanoz
kurusoğan
2 yemek kaşığı bbier salçası
2 yemek kaşığı isott (pul biber)
tuz, karabiber, kimyon,
Hazırlanışıı
öncelikle etimizi mutfak robotuna atıpiçine tuzlu su koyup bi güzel çekiyoruzz
daha sonra taze soğan sarımsak ve maydanozu ince ince doğruyoruzz
kurusoğanı da doğrayıp köftelik bulgurla beraber bir tepsiye alıyoruzz içine salça ve isotumuzuda ekleyipp suyla yoğurmaya başlıyoruzz
20 dakika kadar su alıp yoğuruyoruzz bulgurlar yumuşayınca içine etini alıyoruzzz buzla beraber yoğurmaya devam ediyoruz bi 10 dakika daha yoğurduktan sonra doğramış olduğumuz yeşillikleri alıyoruzzz içine katıyoruzz elimizle fazla ezemden katıpp sıkımlıyoruz servis tabakalrına alıyor marulla servis ediyoruz
Afiyet Olsun
Bostana salatası
Malzemeler
4 Domates
2 yeşil biber
1 soğan
1/2 demet maydanoz
100 gr. pırpırım (semizotu)
1 salatalık
4-5 nane yaprağı
1 su bardağı koruk suyu veya nar suyu
tuz.
Hazırlanışı:
Sebzeler yı kanır, iyice ayıklanır ve kabukları soyulacak olanların kabukları soyulur. Bütün sebzeler çok ince doğranır. Tuz atılıp iyice ezilir. Koruk suyu veya nar suyu eklenir ve istenirse üzerlerine buz konup servis yapılır.
Not: Bostana genellikle çiğ köfte gibi acılı yemeklerle yenildiği gibi, Kebap ve Söğülme ile de yenilir
Afiyet Olsun