Ramazana Özel Ağzı Açık Tarifi
ramazana özel yemek tarifleri urfa yemekleri ağzı açık tarifi ramazana özel tarifler ağzı açık
ramazan yemekleri, iftar menüsü, urfa yemekleri, ağzı açık, yöresel yemekler hakkında genel bilgiler burda
evet arkadaşlar işte size bambaşka süper bir urfa yemeği daha "Ağzı Açık"
işte ağzı açık tarifini sizlerle paylaşıyorum
Ramazan Menüsü 2
yoğurtlu soğuk lebeni çorbası
ağzı açık
karışık salata
meyva
Ağzı Açık
Malzemeler
yarım kilo kıyma
4 su bardağı un
3 su bardağı sıvı yağ
toz biber (isot)
1 yemek kaşığı salça
1 orta boy kuru soğan
2 tane yumurta
tuz, karabiber, ve aldığı kadar su
Yapılışı
4 su bardağı un
Bir yumurta ve su ile yoğrularak yumuşak kıvamlı bir hamur yapılır. Ceviz iriliğinde yuvarlanır.
1/2 kg kıyma ile ince doğranmış çiğ soğan, tuz, karabiber, isot karıştırılır. Karışıma bir yumurta kırılır salça ve bir çay bardağı un eklenerek iyice karıştırılır. Bezeler küçük açılır, elle ıslatılarak üzerine kıyma yayılır. Kenarları kıvrılarak kapatılır. Kızgın yağda önce kıymalı tarafı olmak üzere kızartılır. peçetenin üzerine çıkarılarak fazla yağı alınır. Ağzı açık servise hazırdır.
Yoğurtlu Soğuk Lebeni Çorbası
Malzemeler
2 kilo yoğurt
1 su bardağı ıslatılmış nohut
2 su bardağı ıslatılmış döğme (aşurelik buğday )
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
önce geceden ıslattığımız nohut ve döğmelerimizi düdüklüye atıp iyice kaynatıyoruzz
iyice yumuşayınca soğumaya bırakıyoruz baya bir soğuduktan sonra üzerine yoğurdu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz buzla servis yapıyoruz
Afiyet olsun
Not: yoğurt tatlı ve yağlı olsunki çorbanın tadı güzel olsun
ramazan yemekleri, iftar menüsü, urfa yemekleri, ağzı açık, yöresel yemekler hakkında genel bilgiler burda
evet arkadaşlar işte size bambaşka süper bir urfa yemeği daha "Ağzı Açık"
işte ağzı açık tarifini sizlerle paylaşıyorum
Ramazan Menüsü 2
yoğurtlu soğuk lebeni çorbası
ağzı açık
karışık salata
meyva
Ağzı Açık
Malzemeler
yarım kilo kıyma
4 su bardağı un
3 su bardağı sıvı yağ
toz biber (isot)
1 yemek kaşığı salça
1 orta boy kuru soğan
2 tane yumurta
tuz, karabiber, ve aldığı kadar su
Yapılışı
4 su bardağı un
Bir yumurta ve su ile yoğrularak yumuşak kıvamlı bir hamur yapılır. Ceviz iriliğinde yuvarlanır.
1/2 kg kıyma ile ince doğranmış çiğ soğan, tuz, karabiber, isot karıştırılır. Karışıma bir yumurta kırılır salça ve bir çay bardağı un eklenerek iyice karıştırılır. Bezeler küçük açılır, elle ıslatılarak üzerine kıyma yayılır. Kenarları kıvrılarak kapatılır. Kızgın yağda önce kıymalı tarafı olmak üzere kızartılır. peçetenin üzerine çıkarılarak fazla yağı alınır. Ağzı açık servise hazırdır.
Yoğurtlu Soğuk Lebeni Çorbası
Malzemeler
2 kilo yoğurt
1 su bardağı ıslatılmış nohut
2 su bardağı ıslatılmış döğme (aşurelik buğday )
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
önce geceden ıslattığımız nohut ve döğmelerimizi düdüklüye atıp iyice kaynatıyoruzz
iyice yumuşayınca soğumaya bırakıyoruz baya bir soğuduktan sonra üzerine yoğurdu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz buzla servis yapıyoruz
Afiyet olsun
Not: yoğurt tatlı ve yağlı olsunki çorbanın tadı güzel olsun
Son düzenleme: