ramazan menüsü yeşil fasulye, tarifi, resimleri, poğaça, resimleri, hakkında bilgi için yazımıza buyrun arkadaşlar.
yeşil fasulye
malzmeler:
2 adet orta boy soğan
1 kilo taze fasulye>
2-3 diş sarımsak
1çorba kaşığı salça
1 büyük domates
1 küçük kahve fincanı mısır özü yağı
tuz, kırmızıbiber
2-3 su bardağı sıcak su
hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayın.Fasulyelerin başlarını ve kılçıklarını temizledikten sonra 2 ye yada 3 e bölün. Bol suda yıkayınSarımsakları temizleyin doğrayın.Domatesin kabuklarını temizleyip rendeleyin.Tencereye sıvıyağı, soğanı, doğranmış fasulyeleri, domates rendesi, kırmızı toz biber ve sarımsakları ilave edin.Kısık ateşte ara ara karıştırarak 20 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak kavurun.Daha sonra 2-3 su bardağı sıcak suyu ilave edin. (sizin tercihinize kalmış.Kimisi sulu sever.Kimisi az sulu). Tuzunu ilave edin20 dakika kadar daha kısık ateşte yemeği pişirdikten sonra yemeği sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
pohaça
malzemeler:
1 su bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
bir tutam tuz,
1 adet kabartma tozu,
alabildiğince un.
(İç malzemesi: peynir veya patetes, kırmızı biber veya karabiber.)
hazırlanışı :
Malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurulur. İçine isteğe göre peynir ya da haşlanmış patates, karabiber veya kırmızı biber konulur. (İsteğe göre iç malzemesine maydonoz da ilave edilebilir.) Poğaça şekli verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Pembeleşene kadar kızgın fırında pişirilir.
Dip Not: bu yemekleri CeMoŞ la ben CeMoŞ bizdeyken yapmıştık
afiyet olsunda melegim simdi bu pogacayi sen hepsini birmi karistirdinda pogaca sekli verdin yani bildigimiz gibi hamuru ayri ici ayri degil kapatilmamis yani 😕😕😕 heheheh