Rahim Anormallikleri T şeklinde rahim

Uzman SühaN

Administrator
Rahim Anormallikleri T şeklinde rahim
T şeklinde rahim gebelik - Rahmi T şeklinde Ameliyat olup hamile kalanlar nelere dikkat etmeli ?
Bir gebeliği düşünmek ve sürdürmek için normal uterin boşluk ve endometrial astar gereklidir. Boşluk veya astar ile ilgili çeşitli problemler sorunlara neden olabilir. Bunlardan biri T şeklinde bir rahmidir.Bazen bu uterin malformasyonlar, bir kadının hamileliğini tam süreliğine sürdürme sorunlarına neden olur. T şeklinde uterus, erken düşükler ve erken doğum yapma ve doğum riskini artırır. Bununla birlikte, T şeklindeki uterusa sahip bazı kadınlar hamileliklerini sorunsuz bir şekilde yaşayabilirler. Bu makale ; T rahim, t rahim nedir,t rahim nedenleri,t rahim belirtileri, t rahim tedavisi ile ilgili bilgiler vermektedir. Bu makalenin amacı, T şeklindeki uterusun cerrahi yaklaşımını ve üreme sonuçlarını değerlendirmektir.


Rahim anormallikleri.jpg





Normal uterus veya rahim boşluğu üçgen şeklindedir. . Normal bir üçgen boşluk bir embriyonun bağlanması ve gebeliğin 9 ay boyunca taşınması için bir ön şarttır. T şekilin de bir rahim infertilite, düşükler ve preterm doğumlara neden olabilir.Uterusa rahim de denir bebeğinizin büyüdüğü yerdir. Rahminizdeki belirli koşullar (anormallikler veya kusurlar) gebelik öncesi ve sırasında sorunlara neden olabilir.Bu koşulların birçoğu belirti veya semptomlara neden olmaz, bu nedenle hamile kalmaya çalışıncaya veya hamile kalana kadar bilmeyebilirsiniz .

Rahim nedir ?
Rahim armut şeklindeki bir organ olup, pelvisinize sıkışmıştır. Normal uterus yaklaşık 7,5 cm uzunluğunda, 5 cm genişliğinde ve 2,5 cm derinliğindedir. İçinde, kalın kas duvarlarıyla oyuktur. Bazı kadınlar da rahmin biçimi ve boyutu normalden farklıdır. Buna rahim anormalliği veya uterus anormalliği denir. Maalesef, bazı anormallikler erken veya geç düşük yapma riskinizi arttırır. Diğerleri erken doğum yapmayı daha olası kılabilir.. Uterus yapısal bütünlük sağlar ve mesane, bağırsak, pelvik kemik ve organları da destekler. Mesaneyi ve bağırsakları ayırır.

Doğumsal uterus anormallikleri

Doğumsal uterus anormallikleri uterus fetal evrede düzgün şekilde oluşmadığında ortaya çıkar. Bu anormallikler, amenore (menstruasyon eksikliği), düşük, erken doğum veya infertilite riskinizi artırabilir. Bununla birlikte, konjenital uterin anomalileri olan birçok kadın doğurganlık sorunu yaşamaz ve sağlıklı gebelik ve bebek sahibi olmaya devam eder.

Akustik Uterus Anormallikleri

Yukarıda tanımlanan konjenital uterin anormalliklerine ek olarak, doğumdan sonra gelişebilecek çeşitli uterin anormallikler vardır. Bunlara kazanılmış anormallikler denir. Örnekler arasında endometrial polipler, intrauterin adezyonlar ve uterin myomlar bulunur.Bu koşullar genellikle menstrüel krampların şiddetlenmesi, ağır veya düzensiz vajinal kanama veya bağırsak veya mesane fonksiyonlarında değişiklikler gibi semptomlara neden olur. Bazı durumlarda, hastalar bu koşullara sahip olduklarından habersizdir ve yalnızca doğurganlık değerlendirmesinin bir parçası olarak bulunurlar.


T şeklindeki uterusun ( rahmin ) belirtileri nelerdir?

T şeklindeki uteruslu kadınların hiçbir belirtisi olmaz. Menstrüel siklus sırasında kanamalar daha az olabilir. İnfertilite, önceki düşükler veya preterm doğum ile ilişkili olabildikleri için genellikle teşhis edilir ve tedavi edilir.

T şeklindeki uterusun( rahmin) nedenleri nelerdir?

Kesin nedeni bilinmiyor. Tşeklindeki uterus doğuştan olabilir (doğumdan itibaren) veya pelvik enfeksiyonlarla ilişkili olabilir. Örneğin, pelvisteki tüberküloz boşluğun daralmasına ve uterusun Tşeklini almasına neden olabilir.

T şeklinde rahim nasıl teşhis edilir ?

Teşhis genellikle pelvis ultrasonografisinde yapılır. Ayrıca bu kadınların ultrasonda olduğu gibi iyi gelişmiş endometriyum (astar) özelliği yoktur. Astar tıbbi destek olsa da genellikle ince kalır.Diğer faydalı tanı yöntem rahim filmidir..

Uterin anormalliklerin kesin sebepleri bilinmemektedir, ancak genel olarak genetik ve çevresel nedenlerin bir kombinasyonunun sorumlu olduğu düşünülmektedir.


Tüm uterin anormallikler tedavi gerektirmez. Cerrahi tedavi, medikasyon veya hormon tedavisi ile tedavi edilemeyen uterus kanamaları yaşayan kadınlar için bir seçenektir. Uterus anormallikleri olan kadınlar adet sırasında veya tekrarlayan düşüklerde doktorlar histeroskopi veya laparoskopi gibi minimal invaziv bir cerrahi prosedür önerebilir.Uterin anormalliklerinin tedavisinde bazı riskler vardır. Minimal invaziv cerrahinin ortak riskleri uterus enfeksiyonu, skar dokusu oluşumu veya anesteziye karşı reaksiyonlardır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst