pür lezzet pilavı
pür lezzet pilavı
Fazla söze gerek yok...Adı üstünde pür lez🙂zet
Malzemeler:
Yapılışı:
Fazla söze gerek yok...Adı üstünde pür lez🙂zet
Malzemeler:
- 500 gr kuşbaşı et
- 2 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 2 adet orta boy havuç (Rende)
- 2-3 adet yeşil biber (Yuvarlak kuşbaşı)
- 2 adet domates (Söğüş dilimlenmiş)
- 2 adet kuru soğan (Kare doğranmış)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
Yapılışı:
- Tencerde bir su bardağı su ile eti haşlıyoruz.
- Başka bir tavada yağ koymadan kendi yağı ile kavuruyoruz.
- Islatılmış pirinci yağda kavurup bir kenara bırakıyoruz.
- Diğer tarafta yağlanmamış başka bir tencerenin içine etleri diziyoruz.
- Onun üzerine kurusoğanları, havucu, yeşil biberi, domatesi dizdikten sonra üzerine maydanozunu serptikten sonra kavrulan pirincide üzerine koyduktan sonra tuzunu serpip suyunu koyduktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
- Piştikten sonra servis tabağına ters çevirip servis yapıyoruz.