M
Misafir
Forum Okuru
PÜf Noktalar
karıncalar nasıl yok edilir hamam böceği nasıl yok edilir karınca tıkalı lavabo açılır karıncaları edebiliriz
Limon Kabukları Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınız.Çelik eşyaların, bıçakların parlatılmasında kullanabilirsiniz
Domates KabuklarıDomatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
Soğan SoyarkenSoğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.
Mayonez HazırlamaMayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.
Kuru BakliyatKuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.
SoslarTuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.
Kahve Nemli İse Türk kahvesinin nem aldığını fark ederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun
Tuzluk TıkanıyorsaTuzluklarınıza biraz pirinç koyunuz
Kolay SoğutmaBuzdolabınız bozuldu, yada artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atin. Şişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaklardır.
Yemeğinizin Tuzunu Fazla KaçırıncaTencereye birkaç parça çiğ patates atin. Fazla tuzu çekecektir.
Soğan SoyarkenGözleriniz mi yaşarıyor? Soğanı, içi su dolu bir tasın içinde soyun. Sıkıntıdan kurtulursunuz.
Patates Pişirmenin Püf NoktasıPişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.
Ceviz Lekesi Elden Nasıl Çıkar?Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur. Sonra da soğuk suyla ovulur. Ardından soğuk suyla yıkanır. Ceviz lekesi tamamen çıkar.
Bakır Kapların ParlatılmasıBir bezi sirke ile hafifçe ıslatıp, bakiri ovun. Kaplarınız pırıl pırıl olur.
Sıktığınız Limonları AtmayınDeğersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, iyi bir temizleme aracına sahip olursunuz. Bu kurumuş kabuklarla, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken, şaşırtıcı sonuçlar alırsınız.
Yağlı Şişeler Nasıl Temizlenir?Önce deterjanla yıkanır. Sonra durulanan şişenin içine sodalı su koyarak sallamaya başlanır. Beş dakika kadar sallanan şişe çalkalanıp bu sefer içine kahve telvesi ilave edilir. Bir süre bu şekilde sallanan sise kısa bir zaman sonra yağlardan tamamen temizlenmiş duruma gelecektir.
Mutfakta Tıkalı Lavaboların AçılmasıLastik pompalarla dakikalarca açmak için uğraşmayın. Kaynar sodalı su, tıkalı delikten dökülürse, tıkalı yer hemen açılacaktır.
Soğan Kokusu Ellerden Nasıl Çıkarılabilir?Evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki isiniz bitince elinize sürerek ovuşturunuz. Bu isleme beş dakika kadar devam ediniz. Ellerinizdeki kokuları alıp götürecektir.
Mutfaktaki Haşerelerle SavaşMutfakta özellikle dolaplarda dolasan hamam böceği, karınca gibi haşereyi yok etmek ve bir daha gelmemelerini sağlamak için bu haşerenin dolaştığı yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur.
Kavanoz KapaklarıNe kadar zordur sıkışmış kapakları açmak. Oysa kapağı biraz ocak ateşine tutarsanız, kolayca açılır. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapağını sokarak da aynı sonucu alırız. Bir de kavanozun altından kuvvetlice elimizle vurarak da sıkışan kapaktan kurtulabiliriz.
EkmekEkmekleri düzgün kesmek için bazen zorlanırız, özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa bıçağımızın ucunu biraz ateşe tutarsak daha kolay yapabiliriz.
Balık KokusuBalık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatınız
Limon Kabukları Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınız.Çelik eşyaların, bıçakların parlatılmasında kullanabilirsiniz
Domates KabuklarıDomatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
Soğan SoyarkenSoğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.
Mayonez HazırlamaMayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.
Kuru BakliyatKuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.
SoslarTuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.
Kahve Nemli İse Türk kahvesinin nem aldığını fark ederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun
Tuzluk TıkanıyorsaTuzluklarınıza biraz pirinç koyunuz
Kolay SoğutmaBuzdolabınız bozuldu, yada artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atin. Şişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaklardır.
Yemeğinizin Tuzunu Fazla KaçırıncaTencereye birkaç parça çiğ patates atin. Fazla tuzu çekecektir.
Soğan SoyarkenGözleriniz mi yaşarıyor? Soğanı, içi su dolu bir tasın içinde soyun. Sıkıntıdan kurtulursunuz.
Patates Pişirmenin Püf NoktasıPişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.
Ceviz Lekesi Elden Nasıl Çıkar?Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur. Sonra da soğuk suyla ovulur. Ardından soğuk suyla yıkanır. Ceviz lekesi tamamen çıkar.
Bakır Kapların ParlatılmasıBir bezi sirke ile hafifçe ıslatıp, bakiri ovun. Kaplarınız pırıl pırıl olur.
Sıktığınız Limonları AtmayınDeğersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, iyi bir temizleme aracına sahip olursunuz. Bu kurumuş kabuklarla, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken, şaşırtıcı sonuçlar alırsınız.
Yağlı Şişeler Nasıl Temizlenir?Önce deterjanla yıkanır. Sonra durulanan şişenin içine sodalı su koyarak sallamaya başlanır. Beş dakika kadar sallanan şişe çalkalanıp bu sefer içine kahve telvesi ilave edilir. Bir süre bu şekilde sallanan sise kısa bir zaman sonra yağlardan tamamen temizlenmiş duruma gelecektir.
Mutfakta Tıkalı Lavaboların AçılmasıLastik pompalarla dakikalarca açmak için uğraşmayın. Kaynar sodalı su, tıkalı delikten dökülürse, tıkalı yer hemen açılacaktır.
Soğan Kokusu Ellerden Nasıl Çıkarılabilir?Evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki isiniz bitince elinize sürerek ovuşturunuz. Bu isleme beş dakika kadar devam ediniz. Ellerinizdeki kokuları alıp götürecektir.
Mutfaktaki Haşerelerle SavaşMutfakta özellikle dolaplarda dolasan hamam böceği, karınca gibi haşereyi yok etmek ve bir daha gelmemelerini sağlamak için bu haşerenin dolaştığı yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur.
Kavanoz KapaklarıNe kadar zordur sıkışmış kapakları açmak. Oysa kapağı biraz ocak ateşine tutarsanız, kolayca açılır. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapağını sokarak da aynı sonucu alırız. Bir de kavanozun altından kuvvetlice elimizle vurarak da sıkışan kapaktan kurtulabiliriz.
EkmekEkmekleri düzgün kesmek için bazen zorlanırız, özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa bıçağımızın ucunu biraz ateşe tutarsak daha kolay yapabiliriz.
Balık KokusuBalık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatınız