profiterol hangi ülkenin
MALZEMELER
Hamuru için
1,5 su bardağı su
100 gr. margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı un
4 adet yumurta
1 fiske tuz
Kreması İçin
500 gr. süt
1 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket toz şanti
Üzeri İçin
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı margarin
1 kahve fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı kakao
125 gr. rendelenmiş bitter çikolata
YAPILIŞI
İç kreması
Yumurta sarısı ile şekeri önceden tencerede karıştırın. Sonra unu ilave edip azar azar sütü ekleyin. Bu karışımı kaynattıktan sonra krema ılınınca toz şantiyi de ekleyip mikserle çırpın.
Çikolata sosu için
Şeker, kakao ve nişastayı bir kapta karıştırın. Süt ilâve edip sürekli karıştırarak kaynatın. 1 tatlı kaşığı margarin ve çikolatayı ilâve edin. Çikolata eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Hamuru İçin
Tencerenin içine suyu koyun. Üzerine tuz, şeker ve margarini ilave edip kaynatın. Kaynamaya başlayınca yavaş yavaş un ekleyin. Hamuru kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Ara sıra karıştırıp parmağınızla sıcaklığını kontrol edin.
Mikserle yumurtaları iyice yedirin. Hamur, şanti torbasında sıkılacak kıvama gelinceye kadar yumurta ilave edebilirsiniz. Kıvamı ayarlanınca, şanti torbasına alıp yuvarlak olarak şekil verip yağlı kâğıtla kaplanmış fırın tepsisine dizin. 150 derecedeki fırının alt rafında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Bu zaman zarfında fırının kapağını açarsanız, hamuru çökme yapabilir.
İyice piştikten sonra fırından çıkarıp içlerini kremayla doldurun ve üzerine çikolata sosu döküp servis yapın.