Prof.dr.erkan Topuz'dan Önerİler
erkan topuz zayıflama erkan topuz zayıflama önerileri resmi sitesi hamilelik
İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Erkan Topuz artık Türkiye’de birçok insanın tanıdığı bir isim haline geldi. Zaman zaman ekranlara çıkarak bilgilerini insanlarla paylaşan ve çok hayati bilgiler veren Topuz, Esra Ceyhan’ın Kanal D’deki programına konuk oldu.
Kanserle ilgili önemli bilgiler veren Prof. Dr. Topuz, bir çok bitki, meyve ve sebze gibi yiyecek içecekler hakkında da önemli uyarılarda bulundu. Özellikle yemeklerde fındıkyağı, kanola yağı ve zeytinyağının kullanılmasını tavsiye eden Erkan Topuz, beslenmeyle ilgili çeşitli uyarılarda bulundu.
Zencefil’in üst solunum yolları ve miğdedeki gastrit için çok önemli olduğunun altını çizen Erkan Topuz, taze zencefil, papatya, bal ve bir dilim limon kabuğundan yapılacak çayın günde 2-3 kupa içilmesini önerdi.
Aynı şekilde zerdaçal’ın da vücut için çok önemli yararları olduğunu anlatan Erkan Topuz, yemeklere, çorbalara, pilavlara konulmasını tavsiye etti. Yine keten tohumunu da yemeklere ve çorbalara koyarak tüketilmesini önerdi.
Kırmızı turp, tere, lahana, karnabahar, soğan, sarımsak gibi bitkilerin yararlarını anlatan Erkan Topuz, evlerde kullanılan hazır salçalar yerine mevsiminde çıkan domateslerden ev yapımı salçalar kullanılmasını tavsiye etti.
Meyve ve sebzelerin üzerlerindeki ilaçlardan arınması için elma sirkesi ile yıkanmasını öneren Erkan Topuz, tezgahlarda parlak görünen bir takım gıdaların parlatılmasında mum kullanıldığını söyledi ve elma sirkesi ile ovulması gerektiğini anlattı.
Yoğurt konusunda da önemli bilgiler veren Erkan Topuz, ev yapımı yoğurdun günde yarım litre tüketilmesini tavsiye etti. Topuz, günlük sütle yapılmasını salık verdiği yoğurdun ilk mayasının da probiyotik yoğurtla yapılmasını önerdi.
Taze sebze ve meyvelerin yanısıra havuçun da çok önemli bir gıda olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erkan topuz, özellikle sebze ve meyvelerin kendi mevsiminde yenilmesi gerektiğini de vurguladı. Bu arada tuzsuz, işlenmemiş ayçekirdeğinin her gün bir avuç yenmesinin sağlıklı olduğunu ve içinde omega 3 bulunduğunu belirten Erkan Topuz, cevizin de omega 3 açısından önemli bir yemiş olduğunu, günde bir avuç yenmesi gerektiğini söyledi ve kabuklu yemişlerin açık değil kabuklu haliyle satın alınmasını önerdi.
İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Erkan Topuz artık Türkiye’de birçok insanın tanıdığı bir isim haline geldi. Zaman zaman ekranlara çıkarak bilgilerini insanlarla paylaşan ve çok hayati bilgiler veren Topuz, Esra Ceyhan’ın Kanal D’deki programına konuk oldu.
Kanserle ilgili önemli bilgiler veren Prof. Dr. Topuz, bir çok bitki, meyve ve sebze gibi yiyecek içecekler hakkında da önemli uyarılarda bulundu. Özellikle yemeklerde fındıkyağı, kanola yağı ve zeytinyağının kullanılmasını tavsiye eden Erkan Topuz, beslenmeyle ilgili çeşitli uyarılarda bulundu.
Zencefil’in üst solunum yolları ve miğdedeki gastrit için çok önemli olduğunun altını çizen Erkan Topuz, taze zencefil, papatya, bal ve bir dilim limon kabuğundan yapılacak çayın günde 2-3 kupa içilmesini önerdi.
Aynı şekilde zerdaçal’ın da vücut için çok önemli yararları olduğunu anlatan Erkan Topuz, yemeklere, çorbalara, pilavlara konulmasını tavsiye etti. Yine keten tohumunu da yemeklere ve çorbalara koyarak tüketilmesini önerdi.
Kırmızı turp, tere, lahana, karnabahar, soğan, sarımsak gibi bitkilerin yararlarını anlatan Erkan Topuz, evlerde kullanılan hazır salçalar yerine mevsiminde çıkan domateslerden ev yapımı salçalar kullanılmasını tavsiye etti.
Meyve ve sebzelerin üzerlerindeki ilaçlardan arınması için elma sirkesi ile yıkanmasını öneren Erkan Topuz, tezgahlarda parlak görünen bir takım gıdaların parlatılmasında mum kullanıldığını söyledi ve elma sirkesi ile ovulması gerektiğini anlattı.
Yoğurt konusunda da önemli bilgiler veren Erkan Topuz, ev yapımı yoğurdun günde yarım litre tüketilmesini tavsiye etti. Topuz, günlük sütle yapılmasını salık verdiği yoğurdun ilk mayasının da probiyotik yoğurtla yapılmasını önerdi.
Taze sebze ve meyvelerin yanısıra havuçun da çok önemli bir gıda olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erkan topuz, özellikle sebze ve meyvelerin kendi mevsiminde yenilmesi gerektiğini de vurguladı. Bu arada tuzsuz, işlenmemiş ayçekirdeğinin her gün bir avuç yenmesinin sağlıklı olduğunu ve içinde omega 3 bulunduğunu belirten Erkan Topuz, cevizin de omega 3 açısından önemli bir yemiş olduğunu, günde bir avuç yenmesi gerektiğini söyledi ve kabuklu yemişlerin açık değil kabuklu haliyle satın alınmasını önerdi.