Ce: pratik tarıfler
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
MİDYE TAVA ( 5 kişilik )[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1]
[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
36 adet iç midye[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
1 bardak un
1 bardak kızartma yağı
1 adet limon
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
1 küçük bira
Tuz[/FONT] [FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1]
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı :[/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Yumurtaları bir delikli süzgeçe kırıp aklarını altındaki kaba akıtın. Süzgeçte kalan sarılarını ayrı bir kaba alın. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Bir tencereye unu koyup ortasına çukur açın ve 1 bardak bira, margarin ve 2 adet yumurta sarısı koyarak karıştırın.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Sonra kenara ayırdığınız yumurta aklarına bir tutam tuz serpin ve telle köpürene kadar döğün ve bunları biralı hamura ilave edip iyice karıştırın.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Diğer taraftan bir tavada 1 bardak sıvı yağı iyice kızdırın ve midyeleri teker teker önce bir tabak içindeki una hafifçe bulayıp, sonra biralı hamura batırarak kızgın yağın içine atın.
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Midyeler kabarıp her iki tarafları da kızarınca delikli bir kepçe ile yağını iyice süzerek servis tabağına alın ve üzeri sıcakken tuzlayıp tarator sosu ile servis yapın[/FONT]