Pratik patlıcan kebabı tarifi

Melis ank

Aktif Üye
Üye
Pratik patlıcan kebabı tarifi
Havalar ısınmaya başladı ve artık yağlı yemekler bayıyor diyebiliriz. Daha hafif öğünleri benim gibi tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında genelde fırın yemekleri ve zeytinyağlı yemekler ön planda. Bugün sizlere fırında patlıcan kebabı tarifi vericem.Yemek yapmaya üşenen hanımlar bu tarifimiz oldukça kolay ve pratik . Lezzetide hayli hoş . Malzemeler de belinizi bükecek cinsten değil. Fırında patlıcan kebabının yanın da pilav ve cacık sunumu yapabilirsiniz. Patlıcan kebabımızın yapılışı ve malzeme listesi aşağıda yer almaktadır. Malzemeleri kişi sayısına göre artırabilirsiniz.

patlıcan kebabı.jpg





2 Kişilik patlıcan kebabı malzemeleri

4 adet patlıcan
yarım kg kıyma
pul biber
karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Sarımsak
Soğan
sıvı yağ
isteğe göre domates / sivri biber
Yapılışı

Kıymamızın içine karabiber, tuz ve pul biberi atıp iyice yoğuruyoruz. Kıymamız dinlenirken Patlıcanlarımızı alacalı soyup kalın halkalar halinde dilimliyoruz. Patlıcanların arasına hazırladığımız kıymayı elimizde şekillendirip sıkıştırıyoruz.Patlıcan ve kıymayı tepsiye diziyoruz. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ döküyoruz. Kuru soğan ve sarımsağı dilimleyip tepsinin etrafına yayıyoruz. Dilerseniz domates ve sivribiber de ekleyebilirsiniz. Yemeğinizin pişme süresi önceden ısıtılmış fırında tam 35 dakikadır. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst