T
TİTAN
Forum Okuru
Pratik Ev Yapımı Acur Turşusu Alır mıydınız ?
Ev Yapımı Acur Turşusu
acur turşusu
Sevgili melekler, bir tabak etli kuru fasülye ve bulgur pilavının yanında en iyi ne gider ? Turşu dediğinizi duyar gibi oluyorum 🙂 Evet bu konumuzda ev yapımı acur turşusu nasıl yapılır, tarifini sizlerle paylaşıyoruz 🙂
Acur turşusu yapmak için gerekli olan malzemeler:
3 kg acur
2 litre sirke
1 adet ekşi elma
2 baş sarımsak
1.5 su bardağı tuz
1 çay bardağı limon tozu
Yapılışı
Acuları 2 saat kadar soğuk suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra uç kısımlarından az az keserek temizleyin. Elma dilimlerini bidonun en latına dizin. Temizlediğiniz acurları ve sarımsakları bidona doldurun. Sirkeyi, tuzu, ve limon tozunu bir kapta karıştırıp iyice bidona boşaltın. Eğer üzerinde eksik kısım kalırsa su ile o eksiği kapatın. 1-2 saat kadar bidonun ağzını açık bırakıp iyice yerleşmesini bekleyin. Bidonun ağzını iyice kapatıp serin ve gölge bir yerde olgunlaşmasını bekleyin. 20 gün sonra turşuyu kullanabilirsiniz.
acur turşusu
Sevgili melekler, bir tabak etli kuru fasülye ve bulgur pilavının yanında en iyi ne gider ? Turşu dediğinizi duyar gibi oluyorum 🙂 Evet bu konumuzda ev yapımı acur turşusu nasıl yapılır, tarifini sizlerle paylaşıyoruz 🙂
Acur turşusu yapmak için gerekli olan malzemeler:
3 kg acur
2 litre sirke
1 adet ekşi elma
2 baş sarımsak
1.5 su bardağı tuz
1 çay bardağı limon tozu
Yapılışı
Acuları 2 saat kadar soğuk suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra uç kısımlarından az az keserek temizleyin. Elma dilimlerini bidonun en latına dizin. Temizlediğiniz acurları ve sarımsakları bidona doldurun. Sirkeyi, tuzu, ve limon tozunu bir kapta karıştırıp iyice bidona boşaltın. Eğer üzerinde eksik kısım kalırsa su ile o eksiği kapatın. 1-2 saat kadar bidonun ağzını açık bırakıp iyice yerleşmesini bekleyin. Bidonun ağzını iyice kapatıp serin ve gölge bir yerde olgunlaşmasını bekleyin. 20 gün sonra turşuyu kullanabilirsiniz.