*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Pratİk Bİlgİler
PRATİK BİLGİLER : Mutfak
Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin.
Böylece içleri de dağılmayacaktır.
Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.
Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.
Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.
Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun.
8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.
Patateslerinizi kuru ve serin bir yerde saklayın.
Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın. Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.
Sarımsak doğrarken bıçağa yapışmasını istemiyorsanız, kesme tahtasına biraz tuz serpiştirin.
Yeni bir yemek tarifi denerken, yemek kitabınızı şeffaf bir torbanın içerisine geçirirseniz, onu kirletmemiş olursunuz.
Eğer tencere kapağınızın tutucağı kırıldıysa onun yerine şarap mantarı geçirebilirsiniz. Böylece hem tutacak görevi yapacak, hem de izalasyon.
Hazırladığınız soslarda harika tatlar oluşturmak için soya ve susam yağı kulanabilirsiniz. Ancak bu yağların yüksek ısıda pişirilmesi doğru değildir.
Pasta yaparken katı yağ kullanacaksnız onu rendenin kalın tarafı ile rendelemeyi deneyin. Küçük parçalar haline gelen margarin daha kolay işlenir.
Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını
soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz.
Ayrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.
Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin
Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.
PRATİK BİLGİLER : Temizlik
Bakır eşyalarınızın parlamasını istiyorsanız, onları sirke ya da limon ve tuz ile ovun
Ahşap eşyalarınızı temizlemek için sirke ve zeytinyağı (bir kaç damla) karışımı hazırlayın. Eşyalarınız hem temizlenecek hem de parlayacaktır.
Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.
Elbisenize sakız yapışırsa, naylon torbanın içerisinde buzluğa koyun. Bir saat bekletin ve çıkartın. Kolayca çıkacaktır.
Halıya sakız yapışırsa üzerinde buz torbası gezdirin.
İstenmeyen Kokular
Naftalin kokusundan hoşlanmıyorsanız, dolapların içine limon kabuğu ve karanfil taneleri koyun. Böylece hem güve gelmeyecek hem de giysileriniz güzel kokacak.
Lahana ve karnabahar pişirirken çıkan kokuyu önlemek istiyorsanız tencerenin kapağına bir dilim ekmek koyun.
Soğan, sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz , istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.
Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine
bir iki dal maydanoz atın.
PRATİK BİLGİLER : Hoş Kokular İçin
Lambalarınızın üzerine kullanmadığınız kokularınızdan veya biraz vanilya sürerseniz,
lambalarınızı yaktığınızda mis gibi koku yayılacaktır.( Fazla sürmeyin.)
Evinizin mis gibi kokmasını istiyorsanız, bir kaç tane karanfili az su ile kaynatın.
Kötü kokan spor ayakkabılarınızın içerisine biraz bikarbonat koyun ve bir gece bekletin.
Sabahleyin silkeleyin. Kötü kokulardan eser kalmayacaktır.
Parfümü bitmiş küçük parfüm şişelerini atmaya kıyamıyorsanız onları çamaşır dolabınıza koyun.
Böylece çamaşırlarınızın hoş kokmasını sağlarsınız.
Naftalin kokusundan hoşlanmıyorsanız, dolapların içine limon kabuğu ve karanfil taneleri koyun. Böylece hem güve gelmeyecek hem de giysileriniz güzel kokacak.
Lahana ve karnabahar pişirirken çıkan kokuyu önlemek istiyorsanız tencerenin kapağına bir dilim ekmek koyun.
Soğan, sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz , istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.
Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine
bir iki dal maydanoz atın.
PRATİK BİLGİLER : Hoş Kokular İçin
Lambalarınızın üzerine kullanmadığınız kokularınızdan veya biraz vanilya sürerseniz,
lambalarınızı yaktığınızda mis gibi koku yayılacaktır.( Fazla sürmeyin.)
Evinizin mis gibi kokmasını istiyorsanız, bir kaç tane karanfili az su ile kaynatın.
Kötü kokan spor ayakkabılarınızın içerisine biraz bikarbonat koyun ve bir gece bekletin.
Sabahleyin silkeleyin. Kötü kokulardan eser kalmayacaktır.
Parfümü bitmiş küçük parfüm şişelerini atmaya kıyamıyorsanız onları çamaşır dolabınıza koyun.
Böylece çamaşırlarınızın hoş kokmasını sağlarsınız.
PRATİK BİLGİLER : Mutfak
Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin.
Böylece içleri de dağılmayacaktır.
Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.
Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.
Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.
Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun.
8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.
Patateslerinizi kuru ve serin bir yerde saklayın.
Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın. Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.
Sarımsak doğrarken bıçağa yapışmasını istemiyorsanız, kesme tahtasına biraz tuz serpiştirin.
Yeni bir yemek tarifi denerken, yemek kitabınızı şeffaf bir torbanın içerisine geçirirseniz, onu kirletmemiş olursunuz.
Eğer tencere kapağınızın tutucağı kırıldıysa onun yerine şarap mantarı geçirebilirsiniz. Böylece hem tutacak görevi yapacak, hem de izalasyon.
Hazırladığınız soslarda harika tatlar oluşturmak için soya ve susam yağı kulanabilirsiniz. Ancak bu yağların yüksek ısıda pişirilmesi doğru değildir.
Pasta yaparken katı yağ kullanacaksnız onu rendenin kalın tarafı ile rendelemeyi deneyin. Küçük parçalar haline gelen margarin daha kolay işlenir.
Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını
soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz.
Ayrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.
Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin
Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.
PRATİK BİLGİLER : Temizlik
Bakır eşyalarınızın parlamasını istiyorsanız, onları sirke ya da limon ve tuz ile ovun
Ahşap eşyalarınızı temizlemek için sirke ve zeytinyağı (bir kaç damla) karışımı hazırlayın. Eşyalarınız hem temizlenecek hem de parlayacaktır.
Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.
Elbisenize sakız yapışırsa, naylon torbanın içerisinde buzluğa koyun. Bir saat bekletin ve çıkartın. Kolayca çıkacaktır.
Halıya sakız yapışırsa üzerinde buz torbası gezdirin.