Pon pon pasta tarifi
ponpon pasta, tarifi, resimleri, en yeni pasta tarifleri buradan bulabilirsiniz
Güzel bir pasta tarifi veriyorum size..
PON PON PASTA
1 bardak su
100 gr. margarin
1 tutam tuz ( parmak ucu ile azıcık yani )
1 tatlı kaşığı şeker
4 adet yumurta
4 kaşık dolu dolu un
Yapılışı :
su.. margarin.. tuz.. şeker.. bir tencerede karıştırılır ocağa alınır kaynatılır. kaynadıktan sonra un ilave edilir ve karıştırılarak 2 dk. kavurulur ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. soğuduktan sonra yumurtalar tek tek kırılarak yoğurulur yumuşak yapışmayan bir hamur elde edilir. ( yumurtalar tek tek kırılıp yourulacak çünkü yumurtanın büyüklüğüne göre bazen 5 yumurta alabilir hamur bazen ise 3 yumurta yetebilir.) sonra yağlı tepsiye hamur torbası veya kaşık yardımı ile azar azar parçalar halinde konularak dizilir ve fırına sürülür.
NOT : burada pişirmek önemlidir çünkü içi boş parçalar elde edileceği için kabarması gerekmektedir. bu yüzden fırının kapağı kesinlikle açılmamalıdır. parçalar kabarıp hafif kızardıktan evi nefis kokular sardıktan sonra fırın kapatılır fakat tepsi çıkartılmaz fırın kapağı açılmaz içinde soğuması beklenir. soğuduktan sonra fırından alınır. )
hazırlanan içi boş hamurun içine çikolatalı veya kakaolu krema pasta şırıngası ile doldurulur üzeride krema ile süslenir.
kremayı kendi isteğiniz gibi kendinizde yapabilirsiniz hazır krema soslarda var veya pudingte yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN... 😀
Güzel bir pasta tarifi veriyorum size..

PON PON PASTA
1 bardak su
100 gr. margarin
1 tutam tuz ( parmak ucu ile azıcık yani )
1 tatlı kaşığı şeker
4 adet yumurta
4 kaşık dolu dolu un
Yapılışı :
su.. margarin.. tuz.. şeker.. bir tencerede karıştırılır ocağa alınır kaynatılır. kaynadıktan sonra un ilave edilir ve karıştırılarak 2 dk. kavurulur ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. soğuduktan sonra yumurtalar tek tek kırılarak yoğurulur yumuşak yapışmayan bir hamur elde edilir. ( yumurtalar tek tek kırılıp yourulacak çünkü yumurtanın büyüklüğüne göre bazen 5 yumurta alabilir hamur bazen ise 3 yumurta yetebilir.) sonra yağlı tepsiye hamur torbası veya kaşık yardımı ile azar azar parçalar halinde konularak dizilir ve fırına sürülür.
NOT : burada pişirmek önemlidir çünkü içi boş parçalar elde edileceği için kabarması gerekmektedir. bu yüzden fırının kapağı kesinlikle açılmamalıdır. parçalar kabarıp hafif kızardıktan evi nefis kokular sardıktan sonra fırın kapatılır fakat tepsi çıkartılmaz fırın kapağı açılmaz içinde soğuması beklenir. soğuduktan sonra fırından alınır. )
hazırlanan içi boş hamurun içine çikolatalı veya kakaolu krema pasta şırıngası ile doldurulur üzeride krema ile süslenir.
kremayı kendi isteğiniz gibi kendinizde yapabilirsiniz hazır krema soslarda var veya pudingte yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN... 😀