Ahh tatlım işi üstadı burada hadi sana biraz tiyo vereyi bak pilavın nasıl olacak o zaman .
Öncelikle bir defa iyi bir pilav yapabilmen için iyi pirinç seçmelisin yani her pirinçten pilav olmaz. pilavlık baldo türü pirinç almanı tavsiye ederim . pirinci ılık suda ıslatıyorsun 1-2 saat beklet ,sonra suyu berrak olana kadar pirinci yıkamalısın ve yağ olarak tereyağı kullanmalı çok az zeytin yağı ilave et ki tereyağı yanmasın , daha sonra pirinçleri tereyağında kavuruyorsun bir güzel haa diyeceksin ki yaa prinçlerim sarardı , kolayıvar biraz limon suyu pirinçlerini kavururken bembeyaz kalmasını sağlar daha sonra üzerine su ilave ediyorsun 1 e 1.5 , eğer pirinci ıslattıysan 1 e 1 koy ve pişirmeye başla suyunu çekince kontrol et pişince hemen pilavı karıştırma bırak 20 dk. dinlensin afiyet olsun