Pirinc pilavim diri oluyor

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Sezginzxcv
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Sezginzxcv

Forum Okuru
Pirinc pilavim diri oluyor

Pirinc pilavim diri oluyor Kadınlar melekler Kulübü Pilav nasıl tane tane yapılır ?


Slm annem benden ev kadını olmaz diyor sanırım haklı daha pilav bile doğru dürüst yapamıyorum pilavım hep diri oluyor nerede yanlış yapıyorum az mı pişiriyorum çok mu anlamadım bir usta olsa soracam ama bura da işin ustaları vardır bana yardım eder dedim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Valla hayatım artık ben hiç ölçü kullanmıyorum ama altın oranlı ölçü şu dur ne kadar ekmek o kadar köfte diye kalsın aklında bu ne diyor diye düşünme heman anlatayım. Bir bardak pirinç için iki bardak su koyacaksın.

Pilavın diri olmaması içinen son suyunu çektiğinde bu kağıt havlulardan iki üç kat yapıp kapakla tencere arasına koy mikemmel olacaktır. Tabiki suyun haricinde pirinç te önemli.
 
Ahh tatlım işi üstadı burada hadi sana biraz tiyo vereyi bak pilavın nasıl olacak o zaman .
Öncelikle bir defa iyi bir pilav yapabilmen için iyi pirinç seçmelisin yani her pirinçten pilav olmaz. pilavlık baldo türü pirinç almanı tavsiye ederim . pirinci ılık suda ıslatıyorsun 1-2 saat beklet ,sonra suyu berrak olana kadar pirinci yıkamalısın ve yağ olarak tereyağı kullanmalı çok az zeytin yağı ilave et ki tereyağı yanmasın , daha sonra pirinçleri tereyağında kavuruyorsun bir güzel haa diyeceksin ki yaa prinçlerim sarardı , kolayıvar biraz limon suyu pirinçlerini kavururken bembeyaz kalmasını sağlar daha sonra üzerine su ilave ediyorsun 1 e 1.5 , eğer pirinci ıslattıysan 1 e 1 koy ve pişirmeye başla suyunu çekince kontrol et pişince hemen pilavı karıştırma bırak 20 dk. dinlensin afiyet olsun
 
Ahh tatlım işi üstadı burada hadi sana biraz tiyo vereyi bak pilavın nasıl olacak o zaman .
Öncelikle bir defa iyi bir pilav yapabilmen için iyi pirinç seçmelisin yani her pirinçten pilav olmaz. pilavlık baldo türü pirinç almanı tavsiye ederim . pirinci ılık suda ıslatıyorsun 1-2 saat beklet ,sonra suyu berrak olana kadar pirinci yıkamalısın ve yağ olarak tereyağı kullanmalı çok az zeytin yağı ilave et ki tereyağı yanmasın , daha sonra pirinçleri tereyağında kavuruyorsun bir güzel haa diyeceksin ki yaa prinçlerim sarardı , kolayıvar biraz limon suyu pirinçlerini kavururken bembeyaz kalmasını sağlar daha sonra üzerine su ilave ediyorsun 1 e 1.5 , eğer pirinci ıslattıysan 1 e 1 koy ve pişirmeye başla suyunu çekince kontrol et pişince hemen pilavı karıştırma bırak 20 dk. dinlensin afiyet olsun
Tarifi aldım kaçayım ben pilav yapmaya 🙂
 
Geri
Üst