pilavın tane tane ve beyaz olması için bilgiler

AuSSie-AnGeL

Daimi Üye
Üye
pilavın tane tane ve beyaz olması için bilgiler
pirinç pilavının tane tane olması için pilavın olması için beyaz pirinç pilavı beyaz pilav melek pilavı
Meleklerin yemek yapıp yapamayacağı yaptığı pilavdan belli olur derler... Eğer sizlerde bu konuda zorlanıyorsanız işte size bir kaç tavsiye. Kolay gelsin...
800px-pilav-8161.jpg


Pisireceginiz pilavin tane tane ve beyaz olmasini istiyorsaniz tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu koyun. Sonuç her zaman olumlu olacaktir.
Pilavsiz bir ögün düsünemiyorsunuz. Tüm yemeklerinizin yanina kocaman bir pilav tenceresi hazir duruyor. Pilava bu kadar düskünseniz degisik bir lezzet yaratmak da hosunuza gidecektir. Bunun için piriçlerin üzerine bir tutam hindistancevizi serpin. Kokusuna bayilacaksiniz.
Pilav pisirdiginiz zaman ocaktan aldiktan sonra tencerenin üzerine kagit havlu örtüp 5-10 dakika bekletin. Kagit havlu pilavin buharini çeker. Böylece pirinçler birbirine yapismaz ve hamur olmaz. Bir gece önceden kalan pilavi isitmak çogu kisiye zor gelir. Tencerenin dibi tutar pirinçler birbirine yapisir alt taraf isinir üst taraf soguk kalir vs...
Bu durumda pilav kabini kaynar su dolu bir tencerenin içine koyun. Hatta bir süre ocakta tutun. Pilaviniz çabucak isinacaktir
 
Ben ilk önce pirincleri cok yikarim ve uzun uzun kavururum. Bi de hafif suluyken kapatirim ocagi 🙂 hic lapa cikmadi elimden simdiye kadar :D:D
 
benimde herkes pilavalrımı beğenir ben önce 15 dk ılık tuzlu suda ıslatırım sonra 3 kere yıkarım süerim suyunu tencerede çok kavururm sonrada ılık suyu eklerim kaynadıktan sonra altını çok kısık bi şekilde pişirirm çok güzel oluyor sıcak su konursa lapalaşıyor ama ılık olursa lapalaşma olmuyor
 
Geri
Üst