Merhaba
Gece gece bizim de karnımızı acıktırdınız valla. Tarif vereyim hemen size ben de arada yapıyorum hazır yufkadan daha pratik oluyor açarsanız daha da güzel olur ama. Seve seve herkes yiyecek ve yumuşacık bir tarif vereceğim size. İçi peynirli ama siz istediğiniz iç ile de yapabilirsiniz. Ben patatesli de çok seviyorum örneğin.
''Peynirli sarma börek tarifi''
- 2 adet yufka
- beyaz peynir
- bir demet maydanoz
- 2 adet yumurta biri böreklerin üzeri için
- 100 ml süt
- 100 ml sıvı yağ
- çörek otu susam
Maydanozları kıyın peynirleri ezin içi hazır olsun. Diğer yandan süt yağ yumurta karıştırıyorsunuz. Yufkaları büyük üçgen şeklinde kesiyorsunuz. İçini geniş kısma koyup sarıyorsunuz. Dilerseniz yufkayı ortadan kesip içini koyup rulo yapabilirsiniz tepsiye de yuvarlak şekilde sarmal şekilde yani şekil vererek börek yapabilirsiniz. Üzerine çörek otu ve susam ekin fırında kızarana kadar pişirin.
Hazır yufka ile yapmak istemeyenler el açması da yapabilirler.
''elde açma börek tarifi buyrun'' yazımızda inceleyebilirsiniz.