Peynirli katmer tarifi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Peynirli katmer tarifi
peynirli katmer tarifi katmer tarifi peynirli tavada nasıl yapılır video
Osmanlı mutfağından sizlere peynirli katmer tarifi bilgilerini veriyorum şimdiden yapanın ellerine sağlık yiyenlere afiyet olsun=)

katmerli-borek1-4557.jpg

5 kişilik

Malzemesi:

-200 gr. tereyağı (13 çorba kş j
-250 ml. soda (1 su bardağı)
-4 adet yumurta
-tuz
-500 gr. un (4 su bardağı)
-200 gr. ufakımmş kurut (keş ya da çökelek).

Yapılışı:

1.Tereyağının yarısını tavada eritin. Yumurtaları, tuzu ve eritilmiş
tereyağını sodayla birlikte çırpın. İçine unu katıp yoğurarak, yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın, Hamuru topaklara ayırıp yuvarlayın ve unlayın.

2.Topakları tek tek alıp yufka inceliğinde açın. Üzerine kurutu serpip, açılan yufkayı oklavaya sarın. Oklavayı hemen hemen dik konuma getirin, elinizle sıyırarak yufkayı aşağı doğru itin. Büzüşmüş yufkayı oklavadan çıkarıp, elinizle ortasına bastırarak yassılaştırm. Yeniden bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Öteki topakları da aynı biçimde hazırlayın.

3.Kalan tereyağını tavada kızdırın. Yağ kızınca katmerleri birer birer tavaya yerleştirip, her iki yanlarını altın şansı renk alıncaya kadar kızartın. Kızaran katmeri süzdürerek yağdan alıp, bir tabağa çıkarın. Yağa yenisini yerleştirin. Bülün katmerleri böylece kızartın. Gerekiyorsa tavaya yağ eklemeyi unutmayın.

4.Kızaran katmerleri servis tabağına kat kat dizerek sıcak servis yapın.

Not: Katmer, yalnızca tuzlu değil tatlı olarak da yapılabilir. Bunun için hamuru açarken içine peynir koymayıp boş bırakın, kızarttıktan sonra üzerine tozşeker ya da kestirilmiş şurup dökerek sunun.
 
Geri
Üst