peygamberimizin dilinden gençlikteki ibadet
peygamberimizin dilinden gençlikteki ibadet
- Cebrail bir gün kendi yaratılışına bakmış ve Allah'a şükür için 2 rekat namaz kılmış ve bu namaz tam 1000 yıl sürmüş. Cebrail " ya rabbim benim namazımdan daha güzel namazı olan var mı? " diye sormuş Allah'a. Yüce Mevla cevaplamış " ahir zamanda namaz kılan gençler vardır. onların 2 rekatlık namazı kısacık sürer ama senin 1000 yıllık namazından daha güzeldir... "
hadis - i şerif
- Allah gençliğini ibadetle geçiren genci elbet sever.
hadis - i şerif
- Allah kendisine ibadet eden genç ile meleklerine karşı iftihar eder ve " şu kuluma bakınız benim için kendi nefsinin arzu ve isteklerini terk etti " buyurur.
hadis - i şerif
- Gerçekten Allah, meleklerine karşı ibâdet eden bir gençle iftihar ederek buyuruyor " ey şehvetini Benim için bırakan genç! ey gençliğini Bana bağışlayan genç! sen benim nezdimde meleklerimin bazısı gibisin... "
hadis - i şerif
Küçüklüğünden beri Allah’a çokca kulluk eden gencin, yaşı ilerledikten sonra çokca kulluk etmeye başlayan ihtiyara üstünlüğü, peygamberlerin diğer insanlara üstünlüğü gibidir..
hadis - i şerif
hadis - i şerif
- Allah gençliğini ibadetle geçiren genci elbet sever.
hadis - i şerif
- Allah kendisine ibadet eden genç ile meleklerine karşı iftihar eder ve " şu kuluma bakınız benim için kendi nefsinin arzu ve isteklerini terk etti " buyurur.
hadis - i şerif
- Gerçekten Allah, meleklerine karşı ibâdet eden bir gençle iftihar ederek buyuruyor " ey şehvetini Benim için bırakan genç! ey gençliğini Bana bağışlayan genç! sen benim nezdimde meleklerimin bazısı gibisin... "
hadis - i şerif
Küçüklüğünden beri Allah’a çokca kulluk eden gencin, yaşı ilerledikten sonra çokca kulluk etmeye başlayan ihtiyara üstünlüğü, peygamberlerin diğer insanlara üstünlüğü gibidir..
hadis - i şerif