Pehli (TOKAT)

Malzemeler:
1.5 kg kuzu eti
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Hazırlanışı:
*Tereyağını tavada eritin. Etleri kızartın ve bir tencereye alın.
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Hazırlanışı:
*Tereyağını tavada eritin. Etleri kızartın ve bir tencereye alın.
*Başka bir tencerede suyu kaynatıp etlerin üzerine dökün. Pişirmeye bırakın. 30 dakika sonra tuzu ilave edin. Etler pişinceye kadar kaynatın. Nohutlu pilav ile servis yapın.
Pilav için:
Pilav için:
Yarım su bardağı nohut
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı su
45 gr tereyağı
Tuz
Hazırlanışı:
*Nohutları bir gece suda bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı su
45 gr tereyağı
Tuz
Hazırlanışı:
*Nohutları bir gece suda bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.
*Pirinci tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritip pirinci hafifçe kavurun. 3 bardak su ve nohutu ekleyip tuz serpin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
*Üzerini kağıt havlu ile örtüp bir kaç dakika dinlendirin. Pirinçleri ezmeden harmanlayın. Sıcak servis yapın.
Son düzenleme: