Patlıcan Dolapta Nasıl Saklanır?
patlıcan dolapta nasıl saklanır patlcan yemeği tarifi kışlık patlıcanlar buzlukta nasıl saklanmalı hakkında bilgiler için meleklermekani.com
geçtiğimiz gün köyden getirdiğimiz domateslerle konserve yapmıştım ve ilk defa yapmama rağmen çok güzel oldu domates konservesi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız Domates Konservesi Nasıl Yapılır? adlı yazımızı okuyabilirler
şimdi size annemin yaptığı benimde annemi örnek alıp yaptığım patlıcanı nasıl saklıyoruz anlatayım melekler
evde geçmiş günden kalma patlıcanlar vardı israf olmasın diye buzluğu koymayı düşündüm ama hiç koymadığım için anneme sordum oda anlattı bende sizlerle paylaşıyorum.
4 adet patlıcan
5 adet biber
6 adet domates
bir tutam tuz
biraz yağ
önce patlıcanları alacalı soyup biraz tuz serperek acısının çıkmasını sağlayın.
yağı tencereye alıp biberleri atın hafif kavurduktan sonra patlıcanları atın ve altını kısıp kapağını kapayın patlıcanlar hafif öldükten sonra ( dikkat edin hiçbir malzemeyi çok pişirmiyoruz hafif diri olucak) içerisine domatesleri ekleyip tuzunu atıp biraz pişiriyoruz.
altını kapatıp yemeğimizi ılımaya bırakıyoruz. ve ayarladığımız buz dolabı poşetlerimize yassı şekilde koyup hava bırakmayacak şekilde ağızlarını sıkıca bağlıyoruz ve bozdolabımızın buzluğuna atıyoruz kışında çıkarıp afiyetle yiyoruz
geçtiğimiz gün köyden getirdiğimiz domateslerle konserve yapmıştım ve ilk defa yapmama rağmen çok güzel oldu domates konservesi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız Domates Konservesi Nasıl Yapılır? adlı yazımızı okuyabilirler
şimdi size annemin yaptığı benimde annemi örnek alıp yaptığım patlıcanı nasıl saklıyoruz anlatayım melekler
evde geçmiş günden kalma patlıcanlar vardı israf olmasın diye buzluğu koymayı düşündüm ama hiç koymadığım için anneme sordum oda anlattı bende sizlerle paylaşıyorum.
4 adet patlıcan
5 adet biber
6 adet domates
bir tutam tuz
biraz yağ
önce patlıcanları alacalı soyup biraz tuz serperek acısının çıkmasını sağlayın.
yağı tencereye alıp biberleri atın hafif kavurduktan sonra patlıcanları atın ve altını kısıp kapağını kapayın patlıcanlar hafif öldükten sonra ( dikkat edin hiçbir malzemeyi çok pişirmiyoruz hafif diri olucak) içerisine domatesleri ekleyip tuzunu atıp biraz pişiriyoruz.
altını kapatıp yemeğimizi ılımaya bırakıyoruz. ve ayarladığımız buz dolabı poşetlerimize yassı şekilde koyup hava bırakmayacak şekilde ağızlarını sıkıca bağlıyoruz ve bozdolabımızın buzluğuna atıyoruz kışında çıkarıp afiyetle yiyoruz