Patatesli Rulo böreği
yufkasız patatesli börek patatesli rulo börek yufkalı rulo patates böreği
,
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]PATATESLİ RULO BÖREK[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Bu börek benim çok severek yaptığım ve herkezin çok beğenerek yediği bir börek çeşididir.Eminim sizde deneyip memnun kalırsınız.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]5 adet yufka[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]4 adet orta boy patates[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]3 adet yumurta [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 su bardağı yoğurt [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]100 gr lor peyniri [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 Demet maydanoz [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yarım çay bardağı sıvıyağ [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Tuz ve karabiber [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
Yapılışı
[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ön hazırlık olarak patatesleri tuzlu suda haşlayalım. Kabuklarını soyduktan sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyelim. İçine lor peynirini,ince kıyılmış maydanozu,yoğurdu,çırpılmış yumurtaları,tuzu ve karabiberi ilave ediniz.Düz ve temiz bir zemine ilk yufkayı serelim ve üzerine fırça yardımıyla yağ sürünüz. Karıştırdığımız malzemeyi yufkaya sürelim,aynı işlemi her bir yufkayı üst üste koyarak tekrarlayalım.Rulo şeklinde sarıp bir tepsiye koyalım.Bir akşam buzdolabında bekletelim.Ertesi gün çıkarıp 1 cm genişliğinde dilimleyerek yağlanmış fırın tepsisine dizelim.150 dereceli ısıtılmış fırında pişirelim.Pişince çıkarıp servis yapalım.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]PATATESLİ RULO BÖREK[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Bu börek benim çok severek yaptığım ve herkezin çok beğenerek yediği bir börek çeşididir.Eminim sizde deneyip memnun kalırsınız.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]5 adet yufka[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]4 adet orta boy patates[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]3 adet yumurta [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 su bardağı yoğurt [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]100 gr lor peyniri [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 Demet maydanoz [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yarım çay bardağı sıvıyağ [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Tuz ve karabiber [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
Yapılışı
[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ön hazırlık olarak patatesleri tuzlu suda haşlayalım. Kabuklarını soyduktan sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyelim. İçine lor peynirini,ince kıyılmış maydanozu,yoğurdu,çırpılmış yumurtaları,tuzu ve karabiberi ilave ediniz.Düz ve temiz bir zemine ilk yufkayı serelim ve üzerine fırça yardımıyla yağ sürünüz. Karıştırdığımız malzemeyi yufkaya sürelim,aynı işlemi her bir yufkayı üst üste koyarak tekrarlayalım.Rulo şeklinde sarıp bir tepsiye koyalım.Bir akşam buzdolabında bekletelim.Ertesi gün çıkarıp 1 cm genişliğinde dilimleyerek yağlanmış fırın tepsisine dizelim.150 dereceli ısıtılmış fırında pişirelim.Pişince çıkarıp servis yapalım.[/FONT]