patatesli mantı(resimli tarif)
patatesli mantı patatesli mantı tarifi manti manti tarifi patates mantısı
PATATESLİ MANTI
Malzemeleri:
1 paket yaş maya
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi:
4 tane patates
2 kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Pul biber, karabiber, tuz
İç malzemesinin hazırlanışı:
Soğan, yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. İçine ezilmiş patatesler eklenir. Kavrulduktan sonra isteğe bağlı baharatlar ilave edilir. Soğumaya bırakılır.
Sos için:
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Yapılışı;
Hamur yoğrulur. İyice mayalanması beklenir. Mayalandıktan sonra ince olmayan bir hamur açılır. Çay bardağı ile yuvarlak şekiller verilerek kesilir. İçine yapılan iç malzemesi konulur. İsteğe göre şekil verilip kapatılır.
(Ben resimde gördüğünüz hazır kalıbı kullanıyorum.)
Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır. Kaynayan suya patatesli hamurlar atılır ve haşlanır.
Servis tabağına alındıktan sonra üzerine, yapılan sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülür. Sonrada afiyetle yenilir.
PATATESLİ MANTI
Malzemeleri:
1 paket yaş maya
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi:
4 tane patates
2 kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Pul biber, karabiber, tuz
İç malzemesinin hazırlanışı:
Soğan, yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. İçine ezilmiş patatesler eklenir. Kavrulduktan sonra isteğe bağlı baharatlar ilave edilir. Soğumaya bırakılır.
Sos için:
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Yapılışı;
Hamur yoğrulur. İyice mayalanması beklenir. Mayalandıktan sonra ince olmayan bir hamur açılır. Çay bardağı ile yuvarlak şekiller verilerek kesilir. İçine yapılan iç malzemesi konulur. İsteğe göre şekil verilip kapatılır.
(Ben resimde gördüğünüz hazır kalıbı kullanıyorum.)
Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır. Kaynayan suya patatesli hamurlar atılır ve haşlanır.
Servis tabağına alındıktan sonra üzerine, yapılan sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülür. Sonrada afiyetle yenilir.