Konuya cevap cer

patates faydaları patatesin faydaları patates suyunun haşlanmış patatesin çiğ

                  PATATES

                 Patates, B1, B2, PP                  vitaminlerini ihtiva eder. Ayrıca potasyum, magnezyum, kalsiyum,                  demir, alüminyum, manganez, çinko, nikel gibi değerli madenler                  içerir. Bunlar pişirilince kaybolurlar. Çiğ patates suyu içilirse                  bütün bu faydalı vitaminlerden istifade edilmiş olur.

                 Çiğ patates suyu karın                  ağrılarını dindirir, mide ekşimesini önler, safra kesesi taşını                  düşürür. Karaciğer şişkinliğini iyileştirir, iltihabı giderir,                  kansere karşı korur. Gastritte, ülserde, on iki parmak ülserinde                  faydalıdır, yüksek tansiyonda ve damar sertliğinde kullanılır,                  idrar söktürücüdür, albüminde ve basurda faydalıdır, taş ve kumların                  dökülmesini sağlar.                KULLANIŞI

                 Karaciğer yetersizliği                  ve safra kesesi taşında; öğle ve akşam yemeklerinden evvel bir                  fincan patates suyuna bir miktar limon sıkılarak içilirse faydalıdır.

                 Kabuğu soyulmuş patates                  suyundan sabahları aç karnına bir çay bardağı içilir, bir ay kadar                  devam edilirse çeşitli mide rahatsızlıklarında faydalı olur.

                Yüksek tansiyonda ve damar sertliğinde; üç bardak suya 30 gr.                  patates kabuğuyla beraber ince ince doğranır, 30 dakika kaynatılır,                  süzülür, günde 2 bardak içilir. Bir müddet devam edilmelidir.                  Bu su aynı zamanda bol idrar söktürür, taş ve kum dökmeyi sağlar,                  safra akışını kolaylaştırır, bağırsak solucanlarının düşürülmesinde                  yardımcı olur. Radyasyon ve kimyasal artıklara karşı kanı zehirlerden                  temizler, hücreleri yeniler.

                 Albümin hastaları bol                  bol haşlanmış patates yerlerse şifasını görürler. Patates içerisinde                  nişasta bulunması sebebiyle şeker hastalarının kan şekerini hızla                  yükseltir. Aynı zamanda şişmanlatıcıdır. Bu sebeple şeker hastaları                  ve şişmanlamak istemeyenler patatesi az yemelidir.

                 Ülserde patates kabukları                  ile ezilir, püre hâline getirilir, bir miktar saf zeytinyağı ile                  karıştırılır, yemeklerden önce 2 veya 3 kaşık yenir.

                 Aç karnına günde 1 veya                  2 çay bardağı patates suyu içildiğinde ülseri tedâvi eder. Bir                  müddet devam edilmelidir.


Geri
Üst