M
Misafir
Forum Okuru
Patates suyunun faydaları
patates suyu faydaları patates suyunun faydaları patatesin cilde suyu suyunun cilde
patates suyu, faydaları, mideye faydaları, neye iyi gelir, kürü, mide, cilde faydaları, cilt, reflü
Patates suyu kürü, cilde oldukça faydalı Melek'ler. Bunu zaten bir çoğumuzda biliyoruzdur. Peki ya diğper faydalarını biliyor muyuz; o halde buyrun Melek'ler.
patates suyu patates, B1, B2, PP vitaminlerini ihtiva eder. Ayrıca potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, alüminyum, manganez, çinko, nikel gibi değerli madenler içerir. Bunlar pişirilince kaybolurlar. Çiğ patates suyu içilirse bütün bu faydalı vitaminlerden istifade edilmiş olur.
Çiğ patates suyu karın ağrılarını dindirir, mide ekşimesini önler, safra kesesi taşını düşürür. karaciğer şişkinliğini iyileştirir, iltihabı giderir, kansere karşı korur. gastritte, ülserde, on iki parmak ülserinde faydalıdır, yüksek tansiyonda ve damar sertliğinde kullanılır, idrar söktürücüdür, albüminde ve b asurda faydalıdır, taş ve kumların dökülmesini sağlar.
Kullanışı
Karaciğer yetersizliği ve safra kesesi taşında; öğle ve akşam yemeklerinden evvel bir fincan patates suyuna bir miktar limon sıkılarak içilirse faydalıdır. Kabuğu soyulmuş patates suyundan sabahları aç karnına bir çay bardağı içilir, bir ay kadar devam edilirse çeşitli mide rahatsızlıklarında faydalı olur.
Yüksek tansiyonda ve damar sertliğinde; üç bardak suya 30 gr. patates kabuğuyla beraber ince ince doğranır, 30 dakika kaynatılır, süzülür, günde 2 bardak içilir. Bir müddet devam edilmelidir. Bu su aynı zamanda bol idrar söktürür, taş ve kum dökmeyi sağlar, safra akışını kolaylaştırır, bağırsak solucanlarının düşürülmesinde yardımcı olur. Radyasyon ve kimyasal artıklara karşı kanı zehirlerden temizler, hücreleri yeniler.
Patates içerisinde nişasta bulunması sebebiyle şeker hastalarının kan şekerini hızla yükseltir. Aynı zamanda şişmanlatıcıdır. Bu sebeple şeker hastaları ve şişmanlamak istemeyenler patatesi az yemelidir.
Ülserde patates kabukları ile ezilir, püre hâline getirilir, bir miktar saf zeytinyağı ile karıştırılır, yemeklerden önce 2 veya 3 kaşık yenir. Aç karnına günde 1 veya 2 çay bardağı patates suyu içildiğinde ülseri tedâvi eder. Bir müddet devam edilmelidir.
patates suyu, faydaları, mideye faydaları, neye iyi gelir, kürü, mide, cilde faydaları, cilt, reflü
Patates suyu kürü, cilde oldukça faydalı Melek'ler. Bunu zaten bir çoğumuzda biliyoruzdur. Peki ya diğper faydalarını biliyor muyuz; o halde buyrun Melek'ler.
patates suyu patates, B1, B2, PP vitaminlerini ihtiva eder. Ayrıca potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, alüminyum, manganez, çinko, nikel gibi değerli madenler içerir. Bunlar pişirilince kaybolurlar. Çiğ patates suyu içilirse bütün bu faydalı vitaminlerden istifade edilmiş olur.
Çiğ patates suyu karın ağrılarını dindirir, mide ekşimesini önler, safra kesesi taşını düşürür. karaciğer şişkinliğini iyileştirir, iltihabı giderir, kansere karşı korur. gastritte, ülserde, on iki parmak ülserinde faydalıdır, yüksek tansiyonda ve damar sertliğinde kullanılır, idrar söktürücüdür, albüminde ve b asurda faydalıdır, taş ve kumların dökülmesini sağlar.
Kullanışı
Karaciğer yetersizliği ve safra kesesi taşında; öğle ve akşam yemeklerinden evvel bir fincan patates suyuna bir miktar limon sıkılarak içilirse faydalıdır. Kabuğu soyulmuş patates suyundan sabahları aç karnına bir çay bardağı içilir, bir ay kadar devam edilirse çeşitli mide rahatsızlıklarında faydalı olur.
Yüksek tansiyonda ve damar sertliğinde; üç bardak suya 30 gr. patates kabuğuyla beraber ince ince doğranır, 30 dakika kaynatılır, süzülür, günde 2 bardak içilir. Bir müddet devam edilmelidir. Bu su aynı zamanda bol idrar söktürür, taş ve kum dökmeyi sağlar, safra akışını kolaylaştırır, bağırsak solucanlarının düşürülmesinde yardımcı olur. Radyasyon ve kimyasal artıklara karşı kanı zehirlerden temizler, hücreleri yeniler.
Patates içerisinde nişasta bulunması sebebiyle şeker hastalarının kan şekerini hızla yükseltir. Aynı zamanda şişmanlatıcıdır. Bu sebeple şeker hastaları ve şişmanlamak istemeyenler patatesi az yemelidir.
Ülserde patates kabukları ile ezilir, püre hâline getirilir, bir miktar saf zeytinyağı ile karıştırılır, yemeklerden önce 2 veya 3 kaşık yenir. Aç karnına günde 1 veya 2 çay bardağı patates suyu içildiğinde ülseri tedâvi eder. Bir müddet devam edilmelidir.