Pastane Usulü Açma Tarifi (Resimli-Denenmiş)
acma tarifi acma tarifleri açma tarifleri resimli tarifi resimli pastane açma
Meleklerim açma ve poğaça seviyorsanız eğer pastaneden almak yerine ,pastanede satılanların aynısını kendiniz bu tarifle yapabilirsiniz.Ben denedim gayet güzel oldu.
Malzemeler:
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 5 yemek kaşığı toz şeker
* 4 çay kaşığı tuz
* 1 adet yaş maya (42gr) yoksa küçük 1 paket instant maya
* 2 su bardağı su ve süt karışımı (1 bardak süt + 1 bardak su )
* Oda ısısında margarin
* Alabildiği kadar un
* üzerine sürmek için yumurta sarısı
* Çörek otu
Hazırlanışı:
Süt ve suyu bir tencerede karıştırıp ısıtın(ılıtın),şeker ve tuzu ekleyin,karıştırın.
Ocaktan alıp parmağınızla sütün sıcaklığını kontrol edin.Sıcak olursa maya tutmaz,ılık olmasına dikkat edin ve mayayı karıştırın.
10dakika kadar bekletin,mayalansın,sütün üstünde kabarcıklar oluşucak.
Sonra diğer malzemeleri ekleyip hamuru güzelce yoğurun ve 20dakika dinlendirin.
Beklemeden sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde açın.
Oda ısısındaki margarinden dolu bir çay kaşığı yağ alıp hamurun açmış olduğunuz yüzeyini yağlayın.
Hamuru iki ucundan ters yönlere burarark uçları birleştirin.Ortadaki boşluk,delik biraz geniş olsun,çünkü kabarıcaklar.
Açmaları yaptıktan sonra 20-30 dakika bekletin.Ben hafif ısıtılmış fırında bekletiyorum,daha çabuk kabarıyorlar.
Son işlem olarak üstlerine yumurta sarısını sürüp çörekotu ile süsleyin.
180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Aynı hamurdan puf puf poğaçalar da yapabilirsiniz.
Not: Yaş maya yoksa tariflerde geçen yaş maya gramajının yarısı kadar kuru maya kullanabilirsiniz.
Örneğin 42gr yaş maya yerine 20gr kuru maya.
Yanında Nescafeyle tadına doyulmaz.
Afiyet Olsun 😉
Meleklerim açma ve poğaça seviyorsanız eğer pastaneden almak yerine ,pastanede satılanların aynısını kendiniz bu tarifle yapabilirsiniz.Ben denedim gayet güzel oldu.
Malzemeler:
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 5 yemek kaşığı toz şeker
* 4 çay kaşığı tuz
* 1 adet yaş maya (42gr) yoksa küçük 1 paket instant maya
* 2 su bardağı su ve süt karışımı (1 bardak süt + 1 bardak su )
* Oda ısısında margarin
* Alabildiği kadar un
* üzerine sürmek için yumurta sarısı
* Çörek otu
Hazırlanışı:
Süt ve suyu bir tencerede karıştırıp ısıtın(ılıtın),şeker ve tuzu ekleyin,karıştırın.
Ocaktan alıp parmağınızla sütün sıcaklığını kontrol edin.Sıcak olursa maya tutmaz,ılık olmasına dikkat edin ve mayayı karıştırın.
10dakika kadar bekletin,mayalansın,sütün üstünde kabarcıklar oluşucak.
Sonra diğer malzemeleri ekleyip hamuru güzelce yoğurun ve 20dakika dinlendirin.
Beklemeden sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde açın.
Oda ısısındaki margarinden dolu bir çay kaşığı yağ alıp hamurun açmış olduğunuz yüzeyini yağlayın.
Hamuru iki ucundan ters yönlere burarark uçları birleştirin.Ortadaki boşluk,delik biraz geniş olsun,çünkü kabarıcaklar.
Açmaları yaptıktan sonra 20-30 dakika bekletin.Ben hafif ısıtılmış fırında bekletiyorum,daha çabuk kabarıyorlar.
Son işlem olarak üstlerine yumurta sarısını sürüp çörekotu ile süsleyin.
180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Aynı hamurdan puf puf poğaçalar da yapabilirsiniz.
Not: Yaş maya yoksa tariflerde geçen yaş maya gramajının yarısı kadar kuru maya kullanabilirsiniz.
Örneğin 42gr yaş maya yerine 20gr kuru maya.
Yanında Nescafeyle tadına doyulmaz.
Afiyet Olsun 😉