Paskalya Cöregi
paskalya çöreği paskalya cörek cöregi paskalye çöreği yapılışı
Malzemeler :
2 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Paket Vanilya
Yarım Paket Yaş Maya
1 Yumurta (sarısı üzerine beyazı içine)
Aldığı kadar un
Yapılışı :
Ilık sütün içinde mayayı iyice eritip un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırın , elenmiş unu yavaş yavaş bu karışıma ekleyerek kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edip elimizi bırakana dek yoğuralım.45 dakika kadar hamurum kabarmasını bekleyelim.
hamurdan istediğimiz eşit büyüklükte 3 er parça koparıp parçaları galeta gibi şekil vererek örelim.Üzerlerini yumurtanın sarısını sürerek fındık parçaları veya susamla süsleyelim.Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzerleri pembeleşene dek pişirelim.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
2 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Paket Vanilya
Yarım Paket Yaş Maya
1 Yumurta (sarısı üzerine beyazı içine)
Aldığı kadar un
Yapılışı :
Ilık sütün içinde mayayı iyice eritip un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırın , elenmiş unu yavaş yavaş bu karışıma ekleyerek kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edip elimizi bırakana dek yoğuralım.45 dakika kadar hamurum kabarmasını bekleyelim.
hamurdan istediğimiz eşit büyüklükte 3 er parça koparıp parçaları galeta gibi şekil vererek örelim.Üzerlerini yumurtanın sarısını sürerek fındık parçaları veya susamla süsleyelim.Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzerleri pembeleşene dek pişirelim.
Afiyet olsun.