Parmak Kurabiye
parmaklarda soyulma parmak uçlarının soyulması parmak kurabiye uçlarında soyulma el uçlarının soyulması
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr şeker
limon kabuğu rendesi
minicik tuz
2 yumurta sarısı
250 gr un
10-15 adet kabukları soyulmuş badem
Yapılışı
Yağ,şeker ve tuz parmak uçları ile birbirine iyice yedirilir.
2 yumurta sarısı ve limon kabuğu eklenip yoğrulur.
Son olarak da un eklenip yğorulur ve 20 dk buzdolabında bekletilir.Şekil vermek
Uzun uzun ince rulolar yapılıp eşit şekilde parçalara ayrılır.Tırnak kısmı, çay kaşığının tersi ile bastırılıp bademin bir parçası yerleştirilir.Parmak üzerinde ki çizgileri vermek için,iki kez boğum yapılır ve boğumların tepeleri bıçakla çizilir.Yumurta sarısına minicik şeker ve su eklenip karıştırılıp parmakların üzerine sürülür.175 c de de pişirilir.
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr şeker
limon kabuğu rendesi
minicik tuz
2 yumurta sarısı
250 gr un
10-15 adet kabukları soyulmuş badem
Yapılışı
Yağ,şeker ve tuz parmak uçları ile birbirine iyice yedirilir.
2 yumurta sarısı ve limon kabuğu eklenip yoğrulur.
Son olarak da un eklenip yğorulur ve 20 dk buzdolabında bekletilir.Şekil vermek
Uzun uzun ince rulolar yapılıp eşit şekilde parçalara ayrılır.Tırnak kısmı, çay kaşığının tersi ile bastırılıp bademin bir parçası yerleştirilir.Parmak üzerinde ki çizgileri vermek için,iki kez boğum yapılır ve boğumların tepeleri bıçakla çizilir.Yumurta sarısına minicik şeker ve su eklenip karıştırılıp parmakların üzerine sürülür.175 c de de pişirilir.