LaViNYaM
>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Parfüm Nasıl Yapılır Parfüm Neden Yapılır.....
Parfüm Neden Yapılır
Parfüm Nasıl Yapılır
Parfümler hem kadınlar hem erkeklerin vazgeçemediği ürünlerden sadece biri...Hele ki sıcak yaz aylarında olsun ter kokusunu gizlemek için birebir Ayrıca davetlerde buluşmalarımızda da vazgemeyiz parfümden...İşte bakalım kullandığımız bu şahane ürünler nasıl ve neden yapılıyor...İşte en beğenilen bayan parfümleri de bunlarmış meleklerim....Sizler için araştırdım Melekler Mekanı farkıyla sizlerle....🙂
Bitkiler çiçeklerinden köküne kadar kadar tüm bölümleriyle koku malzemelerinin ana maddesini oluşturur. Yalnız, dünya piyasasındaki yüksek fiyatlar sayesinde (bir kilo gülyağı bugün onbin dolardan fazla) günümüzde parfümler salt doğal maddelerden oluşmuyor.
Sentetik kokuların doğada kendi hallerinde keşfi ile modern üretim yolculuğuna çıkan bir serüvenin en güzel halidir parfüm. Çağlar boyunca insan oğlunun çeşitli amaçlarına hizmet etmiş olan bu mistik kokular, önceleri ilaç daha sonra süslenmek ve zerafetin tamamlayıcısı olarak kullanılmaktadır. Gül bu amaca hizmet etmiş en doğal bitkilerin başında gelir. Gül kokusunu insanlar çeşitli formüller deneyerek taklit etmeye çalışmışlar ancak hiç bir formül bu güzel kokuyu olduğu gibi yansıtmaya yetmemiştir.
Bitkiler tüm bedenleriyle kokulara ulaşmamızda ana unsuru oluşturan tabii kaynaklardır. Parfüm için en sık kullanılan ve pahalı olan gül yaprağından elde edilen gül suyu endüstri halini alan bu sektörde, yapay malzemeler kullanılarak maliyetinden kaçınmaya ve aynı oranda kaliteninde düşmesine neden olmaktadır. Günümüz parfümlerini doğa ve kimyanın melezi ifadesiyle tanımlayan uzmanlar parfümü oluşturan bitki ve özleri şöyle özetliyor:
Yaprak ve saplar: Kekik, okaliptüs, ıtır çiçeği,tefarik, lavanta, biberiye, nane, defne.
Çiçekler: Gül, yasemin, karanfil, nergis, teber.
Meyve, tohumlar: Biber, kuru karanfil, vanilya, anason,hindistan cevizi.
Ağaçlar: Sandal, çam, sedir.
Kabuklar: Armut, tarçın.
Yosun: Meşe.
Bitki ve otlar: Tarhan, adaçayı, kekik.
İğneli yapraklar ve dallar: Ladin, çam, selvi.
Kökler: Vetiver, zencefil, süsen.
Meyve kabukları: Bergamut. limon, portakal, limet.
Parfüm Nasıl Yapılır
Parfümler hem kadınlar hem erkeklerin vazgeçemediği ürünlerden sadece biri...Hele ki sıcak yaz aylarında olsun ter kokusunu gizlemek için birebir Ayrıca davetlerde buluşmalarımızda da vazgemeyiz parfümden...İşte bakalım kullandığımız bu şahane ürünler nasıl ve neden yapılıyor...İşte en beğenilen bayan parfümleri de bunlarmış meleklerim....Sizler için araştırdım Melekler Mekanı farkıyla sizlerle....🙂
Bitkiler çiçeklerinden köküne kadar kadar tüm bölümleriyle koku malzemelerinin ana maddesini oluşturur. Yalnız, dünya piyasasındaki yüksek fiyatlar sayesinde (bir kilo gülyağı bugün onbin dolardan fazla) günümüzde parfümler salt doğal maddelerden oluşmuyor.
Sentetik kokuların doğada kendi hallerinde keşfi ile modern üretim yolculuğuna çıkan bir serüvenin en güzel halidir parfüm. Çağlar boyunca insan oğlunun çeşitli amaçlarına hizmet etmiş olan bu mistik kokular, önceleri ilaç daha sonra süslenmek ve zerafetin tamamlayıcısı olarak kullanılmaktadır. Gül bu amaca hizmet etmiş en doğal bitkilerin başında gelir. Gül kokusunu insanlar çeşitli formüller deneyerek taklit etmeye çalışmışlar ancak hiç bir formül bu güzel kokuyu olduğu gibi yansıtmaya yetmemiştir.
Bitkiler tüm bedenleriyle kokulara ulaşmamızda ana unsuru oluşturan tabii kaynaklardır. Parfüm için en sık kullanılan ve pahalı olan gül yaprağından elde edilen gül suyu endüstri halini alan bu sektörde, yapay malzemeler kullanılarak maliyetinden kaçınmaya ve aynı oranda kaliteninde düşmesine neden olmaktadır. Günümüz parfümlerini doğa ve kimyanın melezi ifadesiyle tanımlayan uzmanlar parfümü oluşturan bitki ve özleri şöyle özetliyor:
Yaprak ve saplar: Kekik, okaliptüs, ıtır çiçeği,tefarik, lavanta, biberiye, nane, defne.
Çiçekler: Gül, yasemin, karanfil, nergis, teber.
Meyve, tohumlar: Biber, kuru karanfil, vanilya, anason,hindistan cevizi.
Ağaçlar: Sandal, çam, sedir.
Kabuklar: Armut, tarçın.
Yosun: Meşe.
Bitki ve otlar: Tarhan, adaçayı, kekik.
İğneli yapraklar ve dallar: Ladin, çam, selvi.
Kökler: Vetiver, zencefil, süsen.
Meyve kabukları: Bergamut. limon, portakal, limet.