Pancar Yaprağı Turşusu

handanca

Daimi Üye
Yönetici
Pancar Yaprağı Turşusu
pancar pancar yaprağı turşusu sapı turşusu nasıl yapılır yaprağı yaprağından ne yapılır


Pancar turşusunu duydum ama parncar yaprağının turşusunu bilmiyordum.. İşte farklı damak tadı denemek isteyenlere🙂

PANCAR YAPRAĞI TURŞUSU
MALZEMELER:
5 Kiloluk bir turşu kabı
5 Kilo pancar yaprağı
Tuz,su,sirke
3 baş sarımsak

Yapılışı:
Pancar yaprakları kesilir.Sadece pancar sapları kalır.Pancar sapları iyice yıkanır.Pancar sapları 5 cm. boyutunda kesilir.Kesilen saplar kaynayan suyun içinde 5 dakika kaynatılır.Kaynatıldıktan sonra pancar yaprakları süzülerek, üzerine soğuk su dökülür ve şoklama yapılır.Pancar yaprakları soğumaya bırakılır.


3 baş sarımsak 1 çay bardağı tuz ile dövülür.Sonra turşu kabına bir kat tuzda dövülmüş sarımsak, bir kat pancar sapı şeklinde eşit miktarda dizilerek yerleştir.Bu işlem bittikten sonra üzerine 1 su bardağı sirke dökülür.İsteğe göre turşu kabının üzerine 2 tane acı biberde konulabilir.

4 kilo suya bir çay bardağı tuz konulup içinde eritilerek salamura yapılır.Bu salamura turşu kabına dökülür.Turşu kabının ağzı kapatılarak fermantasyona bırakılır.Bu fermantasyonun süresi 15-18 gün sürebilir.