Etli Özbek Pilavı Resimli
Etli Özbek Pilavı Tarifi
Sevgili melekler, bu yazımızda pilav çeşitleri içinde oldukça beğenilen, uzaklardan ta
Orta Asya'da ki Türk Cumhuriyetlerinden birinden Özbekistan 'ın en meşhur yemeklerinden biri olan
Özbek Pilavı tarifi ile karşınızdayız .
Özbek pilavı Özbekçede “osh“ (aş diye okunur.) veya “palov” denir ve sadece Özbekistan’da değil Orta Asya’da da çok meşhur olan bir yemektir; diğer dillerde ash, plov, palau, palou olarak da bilinir. Her ne kadar Orta Asya’daki ülkelerde de bu pilav yapılsa da, Özbek aşçılar bu pilavı çok güzel yapıyor olmalılar ki dünyada Özbek pilavı olarak tanınmış. Şimdi geçelim tarifimize .
🙂
Etli Özbek Pilavı
Malzeme
1 adet kuru soğan
Yaklaşık 300gr kadar kırmızı et
3 adet havuç
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı (zeytinyağı da olur)
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
Su
Etli Özbek Pilavı Hazırlanışı
Öncelikle kuzu etlerini küçük küpler halinde doğrayın. Tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyun.Üzerine 300 gr küp kesilmiş kuzu etlerini alın.Etler suyunu çekince üzerine küp kesilmiş soğanı ve jülyen kesilmiş havuçları ilave edip kavurun.Daha sonra üzerine 2 su bardağı pirinci ilave edip.Pirincin üzerine tuz, karabiber ve su ilave edin. (3 su bardağı su yeterli olacaktır.Tencerede en altta etler, üzerinde sebzeler, üzerine de pirinç olacak şekilde pişirin.
Pilav piştikten sonra servis tabağına ters çevirip Özbek pilavını servis edebilirsiniz.