T
TİTAN
Forum Okuru
Osmanlı Mutfağından Paşazade Tarifi Buyrun
osmanlı mutfağı
paşazade tarifi
Sevgili melekler, tam da Ramazan , iftar sofralarına layık hem şık hem lezzetli bir tarif ile karşınızdayız 🙂 Paşazade tarifi ile tüm övgülerin odak noktası olacaksınız. İşte Osmanlı mutfağı şaheserlerinden Paşazade tarifi ..🙂
MALZEMELER
200 gr Dana Eti ( Tranç Eti ) Yağsız ve Sinirsiz ( Kuşbaşı )
50 gr Kaşar ( Rende )
1 tane orta boy Soğan
1 tane orta boy Domates
1 tane orta boy Patlıcan
1 tane Sivri Biber
1 diş Sarımsak
1 kaşık Salça
1 yarım çay bardağı Sıvı Yağ
2 su bardağı Su
Arzu Edilen Miktarda Tuz ve Karabiber
YAPILIŞI
1 – Tencereye yağı ilave edin kızdıktan sonra eti ve soğanı ilave edin pembeleşinceye kadar kavurun.daha sonra domates,biberi ilave edin eridikten sonra salçayı ilave edin ve kavurun daha sonra suyu,tuz,karabiberinide ilave ettikten sonra kısık ateşte 30 dakika kaynamaya bırakın.
2 – Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyduktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın tuzlu suda 20 dakika bekletin daha sonra altına havlu peçete koyarak iyice kurlayın daha sonra firitözde kızartın.
3 – Ocaktaki yemekle patlıcanları harman yapıp üzerine rendelenmiş kaşarı serperek fırına sürün kaşarların üzeri kızarıncaya kadar kalsın takribi 10 dakika çıkarttıktan sonra PAŞA ZADE Yemeğimiz hazır afiyet olsun
paşazade tarifi
Sevgili melekler, tam da Ramazan , iftar sofralarına layık hem şık hem lezzetli bir tarif ile karşınızdayız 🙂 Paşazade tarifi ile tüm övgülerin odak noktası olacaksınız. İşte Osmanlı mutfağı şaheserlerinden Paşazade tarifi ..🙂
MALZEMELER
200 gr Dana Eti ( Tranç Eti ) Yağsız ve Sinirsiz ( Kuşbaşı )
50 gr Kaşar ( Rende )
1 tane orta boy Soğan
1 tane orta boy Domates
1 tane orta boy Patlıcan
1 tane Sivri Biber
1 diş Sarımsak
1 kaşık Salça
1 yarım çay bardağı Sıvı Yağ
2 su bardağı Su
Arzu Edilen Miktarda Tuz ve Karabiber
YAPILIŞI
1 – Tencereye yağı ilave edin kızdıktan sonra eti ve soğanı ilave edin pembeleşinceye kadar kavurun.daha sonra domates,biberi ilave edin eridikten sonra salçayı ilave edin ve kavurun daha sonra suyu,tuz,karabiberinide ilave ettikten sonra kısık ateşte 30 dakika kaynamaya bırakın.
2 – Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyduktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın tuzlu suda 20 dakika bekletin daha sonra altına havlu peçete koyarak iyice kurlayın daha sonra firitözde kızartın.
3 – Ocaktaki yemekle patlıcanları harman yapıp üzerine rendelenmiş kaşarı serperek fırına sürün kaşarların üzeri kızarıncaya kadar kalsın takribi 10 dakika çıkarttıktan sonra PAŞA ZADE Yemeğimiz hazır afiyet olsun