Konuya cevap cer

ömür gedik kimdir biografisi resimleri fotoğrafları kısacası ömür gedik hakkında bilgiler.

Meleklerim adı bu günlerde Ferhat Göçerle Aşk dedikodularında diyecem ama mevzu dedikoduyu aşmış gerçekmiş. Şimdi merak ettik ve araştırdık. Bu ömür gedik kimdir, necidir ne iş yapar doğum tarihi vs ne :D:D Napalım meraklıyız işte biraz. Ha unutmadan Ömür Gedik ve Ferhat Göçerin Evi konumuzda da evleri ile ilgili bilgiler sunmuştuk sizlere. İnceleyin isterseniz. Hem ben evide çok beğendim ya böyle camdan görünen ağçların olduğu yere bir masa sandalye atmışlar orada da Limonlu Kurabiye yiyeceksin şöyle ohhh :D:D


ÖNCE ÖMÜR GEDİK FOTOĞRAFLARINI VERELİM 






Ömür Gedik Boğaziçi  Üniversitesi İngiliz Filolojisi’nden 1992 yılında mezun oldu. Üniversite  yıllarında okulun müzik klübünde aktif olarak çalıştı, 2 sene yönetim  kurulunda görev yaptı. Altı sene çok sesli rock müzik yapan Mavi  Topluluk ile çalıştı ve okul içi ve dışı pek çok konser verdi. Müziğin  yanısıra sinemaya olan ilgisi de üniversite yıllarında devam etti.  Bölümün seçmeli olarak verdiği sinema derslerine katıldı. Ayrıca sınırlı  sayıda öğrenci ile gerçekleştirilen creative writing derslerinde beş  dönem boyunca hikaye ve senaryo yazımı üzerinde çalışmalar yaptı.  Üniversiteden mezun olduktan sonra Sabah Dergi Grubu’nda muhabir olarak  çalışmaya başladı. 1993′te Hürriyet’e geçti ve gazetenin eklerinde  muhabirliğe devam etti. Marmara Üniversitesi’nde İngilizce öğretmenliği  formasyonu alarak bir sene Boğaziçi Üniversitesi Hazırlık Bölümü’nde  okutmanlık yaptı. Uzun seneler Hürriyet Dergi Grubu’na ait Focus  Dergisi’nin yazı kurulunda yer aldı. 

 

 Ömür Gedik 1999 yılında Hürriyet Kültür Sanat Servisi’nde görev yapmaya  başladı. Kısa bir süre Londra’ya gitti ve sinema kurslarına katıldı.  Sonrasında gazetenin sinema sayfalarını hazırlamaya başladı. TÜRSAK  Sinema Seminerleri’ne katıldı. Hürriyet Kelebek’te ağırlıklı olarak  sinema üzerine yazılara yer verdiği bir köşesi var. Pek çok yerli  yabancı yapımcı, yönetmen ve oyuncuyla röportajlar yaptı. Yabancılar  arasında Oliver Stone, Akive Goldsman, Doug Liman, Woody Harrelson, Adam  Brody, Harvey Keitel, David Carradine, Gerard Depardieu, Kevin Costner  ve Clive Owen gibi isimler de bulunuyor. 2 sene İstanbul Avrupa  Korosu’nun çalışmalarına katıldı, Atatürk Kültür Merkezi’nde Devlet  Senfoni Orkestrası’yla konsere çıktı. Müzik çalışmalarına AG34 Akapella  Korosu ve Ladies and Gentleman’la devam etti. Televizyonculuğa 2004′te  başladı. 1 sene boyunca TV8′de sinema içerikli Stüdyo programını  hazırladı ve sundu. 2005′ten itibaren Kanal D’de yayınlanan ve  ekranların en çok izlenen sinema programı olan Cinemania’yı hazırlayıp  sunmakta.

 

 Hürriyet Kelebek ekinde Salı ve Perşembe günleri popüler kültür, Keyif  ekindeyse Cumartesi ve Pazar günleri sinema yazıları yazıyor. Sinema  kadar hayvan hakları konusundaki yazıları da dikkat çekmekte. HAYTAP’la  ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyonlarda hayvan hakları konusunda  pek çok soruna parmak basmaya devam ediyor.


Geri
Üst