*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Oktay Ustadan Ev Usulü Baklava Yapılışı
Bu yazı Oktay usta ev usulü baklava tarifili ile ilgili bilgilere yer vermektedir.
Evet sevgili hanımlar, Kurban bayramına sayılı günler kaldı. İnşallah 25 Ekim 2012 tarihnde bayramın birinci gününü kutlamaya başlıcaz. Bayram günlerinin ikramlık değişmeyen tatlı tariflerinden ev usulü baklava tarifi arayanlar için Oktay Usta farkı ile baklavanın yapılışını ve malzemelerini sizlerle paylaşıyorum.
İlk görünüşte biraz zor gibi olsada eminim ki hamarat meleklerimiz bunun altından kolaylıkla kalkacaktır. apan banada haber versin bizzat o güzelim ev usulü baklavalarınızı yemeye gelecem
Ev usulü baklava malzemeleri
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Alabildiği kadar un
İç harcı için
1 çorba kasesi ceviz içi
200 gram margarin veya tereyağı
1 paket mısır veya buğday nişastası
Şerbeti için
7 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
Yarım limon suyu
Ev usulü baklava tarifi
Karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağı, sütü, yoğurdu, limon suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Üzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ilave ediyoruz. Hamuru kulak memesi kıvamından biraz daha sert olana kadar yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük şekilde bezeler ayırıyoruz. Herpsini birer birer yuvarlıyoruz. Tezgaha nişasta serpiyoruz. Hamurları çay tabağından biraz daha büyük bir şekilde açıyoruz. Hamurumuzu böyle açarken dört kat olarak üst üste yağlayıp koyuyoruz. Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz. Tepsiye yerleştirip üzerine ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Son katı açıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıçağın ucuyla bastırarak sıkıştırıyoruz. Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz. Üzerine margarin veya tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyoruz. 170 derecelik fırında ortalama 50-55 dakika pişiriyoruz. Üzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutuyoruz. Şerbetini toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz. Baklavamız fırından çıktıktan sonra şerbeti ılıkken döküyoruz.
Evet sevgili hanımlar, Kurban bayramına sayılı günler kaldı. İnşallah 25 Ekim 2012 tarihnde bayramın birinci gününü kutlamaya başlıcaz. Bayram günlerinin ikramlık değişmeyen tatlı tariflerinden ev usulü baklava tarifi arayanlar için Oktay Usta farkı ile baklavanın yapılışını ve malzemelerini sizlerle paylaşıyorum.
İlk görünüşte biraz zor gibi olsada eminim ki hamarat meleklerimiz bunun altından kolaylıkla kalkacaktır. apan banada haber versin bizzat o güzelim ev usulü baklavalarınızı yemeye gelecem
Ev usulü baklava malzemeleri
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Alabildiği kadar un
İç harcı için
1 çorba kasesi ceviz içi
200 gram margarin veya tereyağı
1 paket mısır veya buğday nişastası
Şerbeti için
7 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
Yarım limon suyu
Ev usulü baklava tarifi
Karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağı, sütü, yoğurdu, limon suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Üzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ilave ediyoruz. Hamuru kulak memesi kıvamından biraz daha sert olana kadar yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük şekilde bezeler ayırıyoruz. Herpsini birer birer yuvarlıyoruz. Tezgaha nişasta serpiyoruz. Hamurları çay tabağından biraz daha büyük bir şekilde açıyoruz. Hamurumuzu böyle açarken dört kat olarak üst üste yağlayıp koyuyoruz. Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz. Tepsiye yerleştirip üzerine ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Son katı açıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıçağın ucuyla bastırarak sıkıştırıyoruz. Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz. Üzerine margarin veya tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyoruz. 170 derecelik fırında ortalama 50-55 dakika pişiriyoruz. Üzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutuyoruz. Şerbetini toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz. Baklavamız fırından çıktıktan sonra şerbeti ılıkken döküyoruz.