canım öncelikle herşeyin hayırlısı.. valla son ana kadar hiç belli olmuyor gerçekten bebek belirliyor ya da doktorun. yani benimki öyle oldu. ben de oğlumda çok korkuordum normal ve epidural istiyordum, nst'ye göre doktorum sancıların başlamış ama sen hissetmiyorsun falan dedi?? aslında 40 haftamı doldurmama 4 gün vardı. halbuki bende hiçbir belirti yoktu. ertesi gün suni sancı verdi ay o da kötü baya, anca epidural iğnesi rahatlattı. sonra kurcalarlarken ve herşey yapay olunca tabi tam açılma olmadı o arada suyum gelince acil sezeryana alındım. hazır epidural olmuşken bayıltmadılar oğlumun ilk ağlamasına şahit oldum burası güzel yanı. ama hem o sancıyı çekip hem kesildim. sezeryanda hemen ayağa da kalkamıyorsun sanki içimde bin jilet vardı zor toparlandım tabi kişiye göre değişir. yani son ana kadar hiç belli olmuyor canım. şimdi oğlum canım Tunam 5,5 yaşına yaklaşıyor ve kızıma 27 haftalık hamileyim. vee ilki sezeryan olunca bunu da öyle olmam gerekiyormuş ama inan korkuyorum. Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin. sen de sıkıntıya sokma kendini öyle ya da böyle çıkıyor bebekler🙂 zaman geçtikçe iyi ki anne olmuşum diyorsun. Allah tüm hamişlerimizi kurtarsın inş olmayanlara da bebek nasip etsin.