Cevap: Niğde İli Mehur Yemekleri
Tirit: Yumurtalar suya ya da et suyuna katılıp pülte pülte olana kadar pişir. Sarmısakiı yoğurt katıp öylece yenir.
Cılbır: Kıymayı bolamadı koy. En aşağıdan yarım kilo soğanı ayitle. Kıymayı yağda güzelce çevir. Biraz su tuz ilave et yarım saat pişir. inmesine yakın iki yumurta kır kırıştır: onla iki üç dekika pişir.
Üzüm Boranası: Yağda eti çevir. onu nohutla pişir. Yarı pişdiği zaman. üzerine ayıklanmış üzümü salıyorsun. üzerine de kararında pekmez dökülür. .
Ayva Boranası: Güzelce guş başını yağda kavuracan. Salcayla domatesle çevir. suyla kaynat Onu içine kare doğranmış ayvayı salacan. Ayvayı hemen doğrayıp atacan. yoksa kapkara olur. Kıvamında şeker, tuz atacan.