Narı kolayca taneleme yöntemi
nar ayıklama aleti nar ayıklayıcı soyma aleti suyu nasıl sıkılır temizleme
Bu pratik yöntemle artık "nar tanelemekle uğraşamam" demek yok. Faydaları saymakla bitmeyen narı, ister tanelenmiş olarak tüketin, ister suyunu sıkarak için, pek çok derdin devası. Bir narda on bardak yeşil çaya ve dört bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan madde bulunduğu söylenmekte. Tabii ki, bu mucizevi meyvenin faydalarından tam olarak yararlanmak içinse, taze olarak tüketmek gerekmekte. Narı oldum olası çok severim. Şimdiki gibi "moda meyve" olmadan önce de bol bol tüketirdim. Ama o ayıklama kısmı beni sıkıntıdan öldürürdü. Yaklaşık sekiz-dokuz yıl önce, RTL kanalında izlediğim bir yemek pogramında, narın nasıl ayıklandığını görene kadar. Seyrettikten sonra da "bu iş bu kadar mı kolaymış?" diye günlerce kendi kendime söylenmiştim.
Bu kolay nar soyma yöntemini öğrendikten sonra da evdeki nar ve nar suyu tüketimimiz de haliyle arttı. Son yıllarda kıymeti anlaşılınca etrafımda nar yemek isteyip de soymakta zorlandıklarını söyleyen arkadaşlarım artınca bunu sizlerle de paylaşmak istedim. İnsan kendi bilince, herkesi de biliyor zannediyor. Tabii sözüm bilenlere değil. Nar taneleri böyle hazır olunca, salatalarda ya da tatlılarda kullanmak da çok kolay oluyor. Bir de çok basit meyve salatası tarifi vereceğim ki, bayılacaksınız. Böylece dört mevsim bol bol bu şahane meyvenin keyfini çıkarın.
Hazırlanışı:
•Narları ortadan ikiye kesin.
•Sonra geniş bir kase içinde, taneli kısmı avucunuzun içine gelecek şekilde tutun (resimdeki gibi) ve tahta bir kaşıkla hafifçe üst kısmından vurun. Taneler hemen dökülecektir.
•İsterseniz taneli olarak tüketin, isterseniz taneleri katı meyve sıkacağında sıkarak bol bol suyunu için.
•Ya da poşetleyin ve derin dondurucuda dilediğiniz zaman kullanmak üzere saklayın.
•Çok sulu narlarda biraz etrafa sıçrıyor. O yüzden tezgahta değilde, lavabonun içinde yaparsanız temizlik işiniz kolaylaşır.
Narlı meyve salatası:
•Bir su bardağı narı, bir su bardağı küp şeklinde doğranmış portakal ve bir su bardağı doğranmış ananasla karıştırın çukur bir kaseye koyun. Biraz sularını salmalarını bekleyin. Ardından afiyetle yiyin.
•Portakal nara çok yakışıyor. Suyunu da portakalla karıştırıp içebilirsiniz.
Narın faydaları:
•Nar meyvesinin yüzde 15′i karbonhidrat, yüzde 0,8′i protein içerir, ayrıca B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir bakımından zengindir.
•Kalbimizi korur düzenli çalışmasına destek olur.
•Kolesterol ve kan şekerimizi regüle eder artmasını engeller.
•Tansiyonumuzu olumlu bir şekilde düzenler.
•Nar mideyi temizlemekte, deniz tutmasına karşı iyi gelmektedir.
•Ayrıca nar içindeki zarları ile yendiğinde mide ülserini iyileştirmektedir.
•Ciltte pürüzsüz görünüm sağlar, cilt enfeksiyonlarına iyi gelir.
•Enfeksiyona karşı vücut direncini korur ve artırır.
•İdrar söktürücü etkisiyle toksin atımını sağlar.
•Bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklara karşı korur, enerji verir, yorgunluğu giderir.
•Bağırsak parazitlerinin düşmanıdır, iyi bakterilerin artmasını sağlar.
•İshali önler tedavide destek sağlar.
•Pastörizasyon işlemi ve kutuda bekleme sonucunda meyvenin besin değerinde kayıplar oluşabiliyor. Meyveyi taze olarak yemeniz veya taze sıkılmış suyunu içmeniz tavsiye edilmekte.
DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR
ŞEKER HASTALIĞINA KUDRET NARI
Nar; erikten sonra en çok sevdiğim ve bayıla bayıla yediğim bir meyve.Özellikle bir kaseye taneleyip kaşık kaşık yemek ise ayrı bir zevk🙂Herkese tavsiye ediyorum.Çok vitaminli.Kış aylarının en güzel meyvesidir.Güzel hoş ama ; narı tanelerken sağa sola suyunun sıçraması ve tanelerin etrafa uçusması ayrı bir dert tabi😀
İşte meleklerim bu dertten sizi kurtarmanın yolunu netten araştırdım ve buldum.Sizinle zevkle paylaşıyorum.Afiyett olsun🙂🙂(((narın keyfini çıkarın)))Hadi kolay gelsin.
İşte meleklerim bu dertten sizi kurtarmanın yolunu netten araştırdım ve buldum.Sizinle zevkle paylaşıyorum.Afiyett olsun🙂🙂(((narın keyfini çıkarın)))Hadi kolay gelsin.
Narı kolayca taneleme yöntemi
Bu pratik yöntemle artık "nar tanelemekle uğraşamam" demek yok. Faydaları saymakla bitmeyen narı, ister tanelenmiş olarak tüketin, ister suyunu sıkarak için, pek çok derdin devası. Bir narda on bardak yeşil çaya ve dört bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan madde bulunduğu söylenmekte. Tabii ki, bu mucizevi meyvenin faydalarından tam olarak yararlanmak içinse, taze olarak tüketmek gerekmekte. Narı oldum olası çok severim. Şimdiki gibi "moda meyve" olmadan önce de bol bol tüketirdim. Ama o ayıklama kısmı beni sıkıntıdan öldürürdü. Yaklaşık sekiz-dokuz yıl önce, RTL kanalında izlediğim bir yemek pogramında, narın nasıl ayıklandığını görene kadar. Seyrettikten sonra da "bu iş bu kadar mı kolaymış?" diye günlerce kendi kendime söylenmiştim.
Bu kolay nar soyma yöntemini öğrendikten sonra da evdeki nar ve nar suyu tüketimimiz de haliyle arttı. Son yıllarda kıymeti anlaşılınca etrafımda nar yemek isteyip de soymakta zorlandıklarını söyleyen arkadaşlarım artınca bunu sizlerle de paylaşmak istedim. İnsan kendi bilince, herkesi de biliyor zannediyor. Tabii sözüm bilenlere değil. Nar taneleri böyle hazır olunca, salatalarda ya da tatlılarda kullanmak da çok kolay oluyor. Bir de çok basit meyve salatası tarifi vereceğim ki, bayılacaksınız. Böylece dört mevsim bol bol bu şahane meyvenin keyfini çıkarın.
Hazırlanışı:
•Narları ortadan ikiye kesin.
•Sonra geniş bir kase içinde, taneli kısmı avucunuzun içine gelecek şekilde tutun (resimdeki gibi) ve tahta bir kaşıkla hafifçe üst kısmından vurun. Taneler hemen dökülecektir.
•İsterseniz taneli olarak tüketin, isterseniz taneleri katı meyve sıkacağında sıkarak bol bol suyunu için.
•Ya da poşetleyin ve derin dondurucuda dilediğiniz zaman kullanmak üzere saklayın.
•Çok sulu narlarda biraz etrafa sıçrıyor. O yüzden tezgahta değilde, lavabonun içinde yaparsanız temizlik işiniz kolaylaşır.
Narlı meyve salatası:
•Bir su bardağı narı, bir su bardağı küp şeklinde doğranmış portakal ve bir su bardağı doğranmış ananasla karıştırın çukur bir kaseye koyun. Biraz sularını salmalarını bekleyin. Ardından afiyetle yiyin.
•Portakal nara çok yakışıyor. Suyunu da portakalla karıştırıp içebilirsiniz.
Narın faydaları:
•Nar meyvesinin yüzde 15′i karbonhidrat, yüzde 0,8′i protein içerir, ayrıca B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir bakımından zengindir.
•Kalbimizi korur düzenli çalışmasına destek olur.
•Kolesterol ve kan şekerimizi regüle eder artmasını engeller.
•Tansiyonumuzu olumlu bir şekilde düzenler.
•Nar mideyi temizlemekte, deniz tutmasına karşı iyi gelmektedir.
•Ayrıca nar içindeki zarları ile yendiğinde mide ülserini iyileştirmektedir.
•Ciltte pürüzsüz görünüm sağlar, cilt enfeksiyonlarına iyi gelir.
•Enfeksiyona karşı vücut direncini korur ve artırır.
•İdrar söktürücü etkisiyle toksin atımını sağlar.
•Bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklara karşı korur, enerji verir, yorgunluğu giderir.
•Bağırsak parazitlerinin düşmanıdır, iyi bakterilerin artmasını sağlar.
•İshali önler tedavide destek sağlar.
•Pastörizasyon işlemi ve kutuda bekleme sonucunda meyvenin besin değerinde kayıplar oluşabiliyor. Meyveyi taze olarak yemeniz veya taze sıkılmış suyunu içmeniz tavsiye edilmekte.
DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR
ŞEKER HASTALIĞINA KUDRET NARI