Hem hafif, hemde lezzetli bir Pasta tarifiyle yine karşınızdayız... Eminim ki bu pastayı çok beğenip her fırsatta yapmak isteyeceksiniz 🙂
Malzemeler: 125 gr. Tereyağ 1,5 su bardağı Şeker 1 Paket Vanilya 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 paket kabartma Tozu 4 Yemek Kaşığı Kakao 2,5 su bardağı Un
Kreması: 1 Paket Kremşanti
Süslemek için: 1 tane Muz, rendelenmiş çikolata
Yapılışı : Küçük bir tencerede yağı eritin. Kakaoyu ekleyin ve karıştırın. Soğumaya bırakın. Yumurta, şeker ve vanilyayı iyice çırpın. Soğuyan yağı ve sütü ekleyip, karıştırın. Un, Kakao ve Kabartma Tozunuda ilave edip çırpmaya devam edin. Yağlanmış kek kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 185° derecede pişirin. Kremasını hazırlayın. Kek pi ştikten sonra, Soğumaya bırakın. Iyice so ğuduktan sonra, ikiye veya üçe kesin. Aralarına kremşantiden sürün, Kenarlarını kaplayın. Muz ve çikolatayla süsleyin.