Mutfaktan Püf Noktalar - 1. Bölüm

cns_01

Yeni Üye
Üye
Mutfaktan Püf Noktalar - 1. Bölüm
püf noktalar, yararli bilgiler, mutfak, hazirlarken, acarken, ile ilgili tüm bilgileri burada bulabilirsiniz

2.Jpeg-37e.png


Püf Noktalar


DOMATES SOYARKEN

Domatesi kaynar suya daldırıp bıçağın tersini üstünde ağır ağır gezdirirseniz kabuğu kolayca soyulur.


HAMUR AÇARKEN

Hamur açarken kirlenen mutfak tezgahları, üstüne tuz serpilip nemli bir bezle silindiğinde daha kolay temizlenir.


BEŞAMEL SOS HAZIRLARKEN

Ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz, adaçayı ya da nane atılan beşamel sosun lezzeti güzelleşir.


PUDİNG YAPARKEN

Puding soğurken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, daha sıcakken üzerine toz şeker serpebilirsiniz.


JÖLE YAPARKEN

Jöle yaptığınız kabı soğuk suyla yıkayıp içine ince bir tabaka bitkisel yağ sürüldüğü takdirde, jöleyi kalıptan çıkarmak kolaylaşır. Kalıp sıcakken etrafına ıslak havlu sararak 1-2 dakika bekletmek de iyi bir çözümdür.


PORTAKAL SIKARKEN

Portakalın suyunu iyice çıkarmak için sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletin.


SOĞAN SOYARKEN

Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı su dolu bir tasın içinde soyun.


DONDURULMUŞ GIDALAR ÇÖZÜLÜRKEN

Dondurulmuş gıdalar çözülürken sıcak ortamda bulundurulmamalı. Bakteri ve mikrop üremesine neden olacak bu uygulama yerine, buzdolabının en alt rafında kendi kendine çözdürmeye bırakmak daha doğru olur.


MAYONEZ HAZIRLARKEN

Mayonez hazırlarken sos kesilirse bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırparak yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.


BAYAT EKMEKLER

Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra soğutarak bir kavanoza koyup çorbalarıda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz. Robottan geçirip galeta unu gibi tüketmek de mümkündür. Ayrıca Bayatlamış ekmeklere yeniden tazelik kazandırmak için üzerlerine su serperek bir folyo kağıt içinde 5-10 dakika fırınlamak yeterlidir.


LAHANANIN KÖTÜ KOKUSU

Lahananın pişme suyuna elma kabuğu katarsanız kötü koku hemen yok olur.


MISIR HAŞLARKEN

Mısır haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. Yıkadıktan sonra mısır kabuklarını da koyabilirsiniz.


PATATES PÜRESİ YAPARKEN

Patates pürenize değişik bir koku vermek için içine bir miktar hindistan cevizi atabilirsiniz.



Alinti
 
Geri
Üst