*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Mutfakta ki Balık Kokusunu Geçirmenin Yolları
Her yaştan kişilerin ve özellikle çocukların ve bayanların sıklıkla tüketmesi gereken omega 3 deposu olan balık ne kadar lezzetli ve faydalı ise kokusu da mutfak dan oldukça zor çıkan bir besindir. Balığı pişirip bir güzel afiyetle yediniz ama uzun bir süre mutfağa sinen balık kokusunu ne yapacağınızı bilmiyorsunuz...
Sizler için bu yazımız da mutfaklara sinen balık kokusunu çıkarmanın yolları ile ilgili püf noktalarını sıralıyoruz.
2-Yine balık tavdayken defne yaprağı atıp öyle pişirebilirsiniz.
3-Balığı pişirdiğiniz anda kokulu mum bir yanda yanabilir.
4-Balık pişirirken bir taraftan bir kapta sirkeli su kaynatabilirsiniz.
5-Karanfil ve defne yaprağı koyup bunlar yakabilirsiniz.
6-Balık pişirdikten sonra mutfağınızda, Tarçın, hindistan cevizi ya da diğer baharatlar eklenmiş öğütülmüş kahve demlemek de kokuyu alacaktır.
7-Limon, mandalin, portakal gibi narenciye kabuklarını soyup, küçük bir tencereye az su koyup, narenciye kabuklarını kaynatmak da kokuyu giderebilir.
8-Küçük bir tencerede, az miktarda suyun içinde çubuk tarçın, karanfil ve biberiye kaynatmak da kokudan kurtulmanızı sağlayabilir.
9- Balık pişirinken yakın bir yere ıslak havlu asın, bu havlunun kokuyu aldığı söylenir.
10-Balık kızarttığınız tavaya bir kaç tutam maydanoz atın.
11-Elden kokuyu geçirmeden önce balığın üstüne sıktığımız kalan yarım limon posası ile ellerinizi güzelce ovun 🙂
Sizlerin de bildiği başka bir koku giderici yöntem var ise duymak isterim meleklerim.
Mutfakta ki Balık Kokusunu Geçirmenin Yolları Eldeki balık kokusu nasıl geçer ?
Her yaştan kişilerin ve özellikle çocukların ve bayanların sıklıkla tüketmesi gereken omega 3 deposu olan balık ne kadar lezzetli ve faydalı ise kokusu da mutfak dan oldukça zor çıkan bir besindir. Balığı pişirip bir güzel afiyetle yediniz ama uzun bir süre mutfağa sinen balık kokusunu ne yapacağınızı bilmiyorsunuz...
Sizler için bu yazımız da mutfaklara sinen balık kokusunu çıkarmanın yolları ile ilgili püf noktalarını sıralıyoruz.
BALIK KOKUSUNU GEÇİRMEK İÇİN YÖNTEMLER
1- Balık pişirirken kızgın yağın içine 4-5 dilim limon koyabilirsiniz.2-Yine balık tavdayken defne yaprağı atıp öyle pişirebilirsiniz.
3-Balığı pişirdiğiniz anda kokulu mum bir yanda yanabilir.
4-Balık pişirirken bir taraftan bir kapta sirkeli su kaynatabilirsiniz.
5-Karanfil ve defne yaprağı koyup bunlar yakabilirsiniz.
6-Balık pişirdikten sonra mutfağınızda, Tarçın, hindistan cevizi ya da diğer baharatlar eklenmiş öğütülmüş kahve demlemek de kokuyu alacaktır.
7-Limon, mandalin, portakal gibi narenciye kabuklarını soyup, küçük bir tencereye az su koyup, narenciye kabuklarını kaynatmak da kokuyu giderebilir.
8-Küçük bir tencerede, az miktarda suyun içinde çubuk tarçın, karanfil ve biberiye kaynatmak da kokudan kurtulmanızı sağlayabilir.
9- Balık pişirinken yakın bir yere ıslak havlu asın, bu havlunun kokuyu aldığı söylenir.
10-Balık kızarttığınız tavaya bir kaç tutam maydanoz atın.
11-Elden kokuyu geçirmeden önce balığın üstüne sıktığımız kalan yarım limon posası ile ellerinizi güzelce ovun 🙂
Sizlerin de bildiği başka bir koku giderici yöntem var ise duymak isterim meleklerim.