T
TİTAN
Forum Okuru
Mustafa Kemal Atatürk'ün Fiziksel Özellikleri İle İlgili Bilgiler Burada Melekler
Atatürkün Fiziksel Özellikleri Nelerdir
Atatürkün Fiziksel Özellikleri Hakkında Bilgi
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları yaptığımız bu güzel günde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün Fiziksel Özellikleri Nelerdir merak eden meleklerimiz ve sayın misafirlerimiz için Atatürkün Fiziksel Özellikleri Hakkında Bilgi vermek ve kendisini rahmetle anmak istiyoruz melekler ...🙂
Mustafa Kemal'in fiziksel özellikleri şunlardır:
Atatürk'ün boyu1.74 cm kilosu 70 kg civarındaydı. Ulu önder dış görünüşüne özellikle traşına ve banyosunu çok dikkat ederdi.
Alnı geniş, kaşları çok gür ve kalkık, dudakları ince,saçları altın sarısı, gözleri masmavi, omuzları geniş, elleri ince ve zarifti.
Uykusu çok hafifti. Yaşamında hiç kimseyi pijamasıyla karşılamamıştır. Çalışkanlığı, zekâsı, kibarlığı, dürüstlüğü, hiç kimseden çekinmeden her şeyi herkesi yüzüne karşı söylemesi en büyük özellikleriydi.
Sabahları yemek yemez, öğlenleri genellikle bir iki dilim ekmek, peynir, ayran veya limonata ile geçiştirir, akşamları ise kuru fasulye, pilav, peynirli omlet, etli bamya yer, meyve olarak kavunu tercih ederdi.
Atatürkün Fiziksel Özellikleri Hakkında Bilgi
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları yaptığımız bu güzel günde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün Fiziksel Özellikleri Nelerdir merak eden meleklerimiz ve sayın misafirlerimiz için Atatürkün Fiziksel Özellikleri Hakkında Bilgi vermek ve kendisini rahmetle anmak istiyoruz melekler ...🙂
Mustafa Kemal'in fiziksel özellikleri şunlardır:
Atatürk'ün boyu1.74 cm kilosu 70 kg civarındaydı. Ulu önder dış görünüşüne özellikle traşına ve banyosunu çok dikkat ederdi.
Alnı geniş, kaşları çok gür ve kalkık, dudakları ince,saçları altın sarısı, gözleri masmavi, omuzları geniş, elleri ince ve zarifti.
Uykusu çok hafifti. Yaşamında hiç kimseyi pijamasıyla karşılamamıştır. Çalışkanlığı, zekâsı, kibarlığı, dürüstlüğü, hiç kimseden çekinmeden her şeyi herkesi yüzüne karşı söylemesi en büyük özellikleriydi.
Sabahları yemek yemez, öğlenleri genellikle bir iki dilim ekmek, peynir, ayran veya limonata ile geçiştirir, akşamları ise kuru fasulye, pilav, peynirli omlet, etli bamya yer, meyve olarak kavunu tercih ederdi.