Mum çiçeği büyükannelerimiz zamanından beri evlerimizin baş tacı çiçeklerindendiR. Ancak şimdilerde pek yetiştirilmiyor. Adeta unutulmaya yüz tuttu. Halbuki dayanıklı koyu yeşil yaprakları, mumdan yapılmış hissini veren nefis kokulu zarif çiçekleriyle gayet dekoratif ve kolay yetişen bir bitkidir.
Sarmaşık cinsinden olduğu için çubuklarla desteklemek gerekir. Askılı bir saksıya ekilirse buna gerek kalmaz. Mum çiçeği birkaç kurala uyulursa ilkbahardan yaz sonuna kadar açabilir. Bitki tomurcuktayken yerini değiştirmeyin, solmuş çiçekleri koparmayın ve kaçınılmaz hale gelmeden saksı değiştirmeyin.
Özellikleri Isı: Oda sıcaklığı idealdir.Kışın 12 -15 dereceye dayanabilir, hatta biraz serinlikten hoşlanır. Işık: Işığı sever. Pencereye yakın yerleştirin. Biraz güneş faydalıdır. Sulama: Çiçek zamanı düzenli sulayın. Kışın iyice azaltın. Nem: Yapraklarına düzenli olarak su püskürtün. Yalnız çiçek zamanı ara verin. Kökleri topraktan dışarı çıkmaya başlarsa ancak o zaman saksı değiştirin. Bunu ilkbaharda yapın. İlkbaharda olgun dallarından alın, dikin. Kolayca köklenecektir.
Mükemmel bir çiçek,halam bakımını çok iyi yapmıştı bir dönem ancak sonrasında küstü🙂büyüleyici bir kokusu var.İnşallah bu bilgiler sonrasında bende düşünüyorum yetiştirmeyi.Yıllar sonra yine karşıma çıkması bir işaret olmalı.Bitkilerle haşır neşir olmaya bayılıyorum elim toprağa değince mutlu oluyorum.