Muhallebili Kadayıf Sakızlı muhallebi tarifi
muhallebili kadayıf tatlısı sakızlı muhallebili kadayıf kıtır sakızlı tatlısı
Muhallebili Kadayıf
Tatlnın püf noktası yeneceği gün yapılması. Aynı gün yaparsanız kadayıf kıtır kıtır, ertesi gün yaparsanız yumuşak olur.
Malzemeler:
Muhallebili Kadayıf
Tatlnın püf noktası yeneceği gün yapılması. Aynı gün yaparsanız kadayıf kıtır kıtır, ertesi gün yaparsanız yumuşak olur.
Malzemeler:
- 300gr kadayıf
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı doğranmış ceviz
- Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
- İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.
- 1kg süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 türk kahvesi fincanı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 küçük paket (süt paketinde) krema
- Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
- Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.