Muhallebili Kadayıf-Resimli

*STELLA*

Yeni Üye
Üye
Muhallebili Kadayıf-Resimli
muhallebili kadayıf resimli muhallebili kadayif resimli kadayıf
Tatlnın püf noktası yeneceği gün yapılması. Aynı gün yaparsanız kadayıf kıtır kıtır, ertesi gün yaparsanız yumuşak olur.

Malzemeler(Kadayıf İçin):

* 300gr kadayıf
* 6 yemek kaşığı toz şeker
* 5 yemek kaşığı tereyağı
* 1,5 su bardağı doğranmış ceviz

Malzemeler (Muhallebi İçin) :
* 1kg süt
* 4 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı mısır nişastası
* 2 türk kahvesi fincanı toz şeker
* 1 yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 küçük paket (süt paketinde) krema

Kadayıfın Hazırlanması:
Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

Muhallebinin Hazırlanması:
Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.







 
bende yapıyorum 500 g.dan ama kavur kavur kolum ağrıyo sizce fırına vatsak şöyle şekerle yağla harmanlayıp olurmu
 
kızlar ben bu tatlıyı yapıyorum ama çok az zamanımı alıyor.yani kavurmaktan kolu yorulanlar için.hazır kızartılmış kadayıf alıyorum.hem onlar daha çabuk kırılıyor.tereyağı ve şekerle azcık daha kavuruyorum.hazır oluyor.
içinede hazır keşkül kullanıyorum.bence muhallebiden daha çok yakışıyor.O da 10 dk da falan oluyor.bölece tatlım hazır hale geliyor.
 
merhaba ben netten sürekli tarifler arar ve denerim geçen kış ararken bu tatlıya rastladım kendi bildiğim gibi yaptım yine aynı şekil kadayıfı şeker ve cevizle kavurdum bir paket puding ve 1 paket krem şantiyle muhallebiyi yaptım çok harika oldu oğlum her izne gelişte anne yapsanda yesek der hiç kırarmıyım yaparım hemen çok nefis bir tadı var biraz oualıyor ama bence değer
 
Geri
Üst