Muhallabili Kadayıf Nasıl Yapılır?

ßeLeN

Paylaşımcı Melek
Üye
Muhallabili Kadayıf Nasıl Yapılır?
muhallebili kaday?f, tarifi, malzemeleri nelerdir, nas?l yap?l?r gereken bilgiyi bulabilirsiniz



Farkl? ag?z tad? olanlar, de?i?ikli?e aç?k melekler sizle riçin bu tarifim;


kadayif-1b2.jpg

Malzemeleri;

350 g kadar tel kaday?f
3 yemek ka???? tereya?
5 yemek ka???? toz ?eker
1,5 su barda?? dövülmü? ceviz
Muhallebisi için:
1 lt süt
4 yemek ka???? un
3 yemek ka???? m?s?r ni?astas?
1 su barda?? toz ?eker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sar?s?
1 paket s?v? krema(200ml)

Haz?rlan???
Kaday?f? ince ince k?r?n(kolay k?r?lmas? için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da geni?çe bir teflon tavada tereya??n? eritin ve ?ekeri, kaday?f? ekleyerek pembele?inceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan al?n. (Kaday?flar? ocaktan ald?ktan sonra tencerede b?rak?rsan?z k?zarmaya devam edecektir o nedenle ya kar??t?rmaya devam edin ya da bir kaba alarak so?umas?n? sa?lay?n)
muhallebili%20kadayif-6c.jpg

Muhallebinin haz?rlan???;

krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak kar??t?rarak pi?irin. Muhallebi kaynad?ktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk so?umaya b?rak?n. Daha sonra vanilya ve s?v? kremay? ilave edin ve mikser yard?m? ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca ç?rp?n.
Yakla??k 30cm çap?nda bir borcama k?zartm?? oldu?unuz kaday?flar?n yar?s?n? dökün ve borcam?n taban?na güzelce yay?n. Üzerine haz?rlad???n?z kremay? dökün ve en üste kalan kaday?flar? serin. Tatl?y? so?uyana kadar bekletin ve buzdolab?na kald?r?n.
Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz. Kremas? kal?n olsun istiyorsan?z verdi?im ölçüdeki borcam uygun geliyor.

Afiyet olsun..
 
Geri
Üst