Mısır unlu Poğaça
mısır unlu poğaça mısır unlu poğaça tarifi unu ile yapılan hamur işleri unundan unu
Malzemeler
3/4 su bardağı mısır unu
3/4 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
1 fincan sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
100 gr beyazpeynir
2-3 yemek kaşığı doğranmış dereotu
1 yumurta sarısı
Tuz
Üzerine çörekotu
Hazırlanışı
İÇ MALZEME: Peynir rendelenir ve bir kâseye alınır. Daha sonra dereotu ilave edilir ve karıştırılır.
HAMUR: Un, mısır unu, kabartma tozu, tuz, sıvıyağ ve sütü karıştırın. Hamuru iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan küçük parçalar alıp iç malzemeyi de ekleyerek istediğiniz şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180–200 derece arası ısıtılmış fırında 15–20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Afiyet olsun
MISIR UNLU KOLAY POĞAÇA
(12 ADET)
(12 ADET)
Malzemeler
3/4 su bardağı mısır unu
3/4 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
1 fincan sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
100 gr beyazpeynir
2-3 yemek kaşığı doğranmış dereotu
1 yumurta sarısı
Tuz
Üzerine çörekotu
Hazırlanışı
İÇ MALZEME: Peynir rendelenir ve bir kâseye alınır. Daha sonra dereotu ilave edilir ve karıştırılır.
HAMUR: Un, mısır unu, kabartma tozu, tuz, sıvıyağ ve sütü karıştırın. Hamuru iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan küçük parçalar alıp iç malzemeyi de ekleyerek istediğiniz şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180–200 derece arası ısıtılmış fırında 15–20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Afiyet olsun
Son düzenleme: