T
TİTAN
Forum Okuru
Mis Gibi Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi (resimli)
Genelde balığın zahmetinden olsa gerek biraz işin basitine kaçar marketten tahin helvası alıveririz melekler. Ama biraz zahmete girmeyi göze almayı düşünürseniz size dondurmalı irmik helvasını tavsiye edebilirim. Eğer dondurmalı irmik helvası nerede yenir derseniz, bu nefis helvayı eğer İstanbul’daysanız Fatih Kadın Pazarı semtinde yemenizi özellikle tavsiye ederim. Şimdi gelelim ev yapımı dondurmalı irmik helvasının tarifine…🙂
3 kahve ficanı irmik
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı süt
1.5 kahve fincanı su
Yarım paket katıyağ
İsteğe göre 1 limon kabuğu rendesi
İsteğe göre bir miktar dil peyniri
Fıstık
İçine koymak için maraş usulü kesme dondurma
Bir tencerede süt, su, katıyağ ve şekeri bir iki taşım kaynatın. Diğer tarafta geniş bir tencerede irmikle fıstığı kavurun. Hafif pembeleşinceye kadar durmadan karıştırın. Üzerine kaynatılmış sütü , dil peynirini ve limon kabuğu rendesini boşaltıp, hafif ateşin üzerinde karıştırın. Bu sırada çok fazla sıçrama oluyor, bir kapakla bu sıçramalardan korunun. Helva içini çekince altını kapatıp ve üzerine bir kapak örtüp, 15 dk demlenmeye bırakın. Demini aldıktan sonra şöyle bir karıştırın. Bu arada küçük bir kasenin içini streç filmle kaplayın. Bir miktar helvayı kasenin kenarlarına çıkacak kadar içine bastırarak, çukurlaştırın. Bu çukura bir miktar kesme dondurmadan koyup hemen üstünü de helvayla kaplayın ve servis edeceğiniz tabağa ters çevirin. İçi zaten fıstıklı olduğu için süslemeye ihtiyaç yok, ancak keyif sizin..
Afiyet olsun…
3 kahve ficanı irmik
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı süt
1.5 kahve fincanı su
Yarım paket katıyağ
İsteğe göre 1 limon kabuğu rendesi
İsteğe göre bir miktar dil peyniri
Fıstık
İçine koymak için maraş usulü kesme dondurma
Bir tencerede süt, su, katıyağ ve şekeri bir iki taşım kaynatın. Diğer tarafta geniş bir tencerede irmikle fıstığı kavurun. Hafif pembeleşinceye kadar durmadan karıştırın. Üzerine kaynatılmış sütü , dil peynirini ve limon kabuğu rendesini boşaltıp, hafif ateşin üzerinde karıştırın. Bu sırada çok fazla sıçrama oluyor, bir kapakla bu sıçramalardan korunun. Helva içini çekince altını kapatıp ve üzerine bir kapak örtüp, 15 dk demlenmeye bırakın. Demini aldıktan sonra şöyle bir karıştırın. Bu arada küçük bir kasenin içini streç filmle kaplayın. Bir miktar helvayı kasenin kenarlarına çıkacak kadar içine bastırarak, çukurlaştırın. Bu çukura bir miktar kesme dondurmadan koyup hemen üstünü de helvayla kaplayın ve servis edeceğiniz tabağa ters çevirin. İçi zaten fıstıklı olduğu için süslemeye ihtiyaç yok, ancak keyif sizin..
Afiyet olsun…