Milföylü Tavuk Sarma
tavuk sarma milföylü tavuk milföylü sarma baget milföy
Akşam yemeğine misafiriniz mi var.Ve hala ne yemek yapacağınızı kararlaştıramadınız mı? Milföylü Tavuk Sarma yaparak agızlarında mükemmel bir tat bırakabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Malzemeler,
* 4 adet tavuk baget
* 4 adet milföy hamuru
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 1 adet orta boy havuç
* 1 adet limon
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 çay kaşığı tuz
* Yarım yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı,
1. Havuç ve soğanın kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın.
2. Limonun kabuklarını soymadan incecik dilimleyin.
3. Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynamaya bırakın.
4. Kaynayan tencereye tavuk baget, limon, havuç, soğan ve tuzu ekleyin.
5. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
6. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan indirin.
7. Haşlanan tavukları sudan çıkarıp soğuması için kenarda bekletin.
8. Soğuyan tavuk bagetlerin üzerindeki deriyi sıyırıp atın.
9. Kağıt havlu yardımıyla tavuğun üzerindeki fazla suyu alın.
10. Her bir tavuk bagetin etrafını bir adet milföy hamuruyla kaplayın.
11. Üzerine yumurta sarısı sürün.
12. Fırın tepsisini margarinle iyice yağlayın ve milföylü tavukları dizin.
13. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında milföylerin üzeri kızarana kadar pişirin.
14. Sıcakken servis yapın.
Akşam yemeğine misafiriniz mi var.Ve hala ne yemek yapacağınızı kararlaştıramadınız mı? Milföylü Tavuk Sarma yaparak agızlarında mükemmel bir tat bırakabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Malzemeler,
* 4 adet tavuk baget
* 4 adet milföy hamuru
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 1 adet orta boy havuç
* 1 adet limon
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 çay kaşığı tuz
* Yarım yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı,
1. Havuç ve soğanın kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın.
2. Limonun kabuklarını soymadan incecik dilimleyin.
3. Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynamaya bırakın.
4. Kaynayan tencereye tavuk baget, limon, havuç, soğan ve tuzu ekleyin.
5. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
6. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan indirin.
7. Haşlanan tavukları sudan çıkarıp soğuması için kenarda bekletin.
8. Soğuyan tavuk bagetlerin üzerindeki deriyi sıyırıp atın.
9. Kağıt havlu yardımıyla tavuğun üzerindeki fazla suyu alın.
10. Her bir tavuk bagetin etrafını bir adet milföy hamuruyla kaplayın.
11. Üzerine yumurta sarısı sürün.
12. Fırın tepsisini margarinle iyice yağlayın ve milföylü tavukları dizin.
13. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında milföylerin üzeri kızarana kadar pişirin.
14. Sıcakken servis yapın.