sılam_nisa
Hamiş Melek
Milföyden Fil Kulakları (Denenmiş) :)
milföyden fil kulakları
Sevgili meleklerim bize basit ve hemen pişen tatlar da lazım.Ani misafir baskınları ya da çalışan bayanların çocuklarını sevindirmeleri için bu tarif çok güzel.Afiyet olsun meleklerim 😀
Milföyden Fil Kulakları
Malzemeler:
- 4 adet milföy hamuru
- 1 su bardağı toz şeker
Milföy hamurları iyice yumuşadığında, yanyana dizin. Bir merdane yardımıyla, şekildeki gibi birbirlerine yapışmalarını sağlayın. Üzerlerine bolca toz şeker serpin ve merdane ile üzerinden geçin. Toz şekerin tam bir ölçüsü yok aslında, ama bol bol serpmeniz gerekiyor; çünkü kuru pastaya tek tat veren şey toz şeker.
Ardından, hamurun her iki ucundan başlayarak, eşit bir şekilde sıkı sıkı sararak ortaya kadar gelin. Bir folyoya sararak veya kapalı bir kap içinde buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Rulo halindeki hamuru buzdolabından çıkartın. Yağlı kağıt serdiğiniz veya yağladığınız bir tepsiye, ince ince dilimleyerek dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece frında, 10-15 dakika kadar (renkleri hafif kızarıncaya dek) pişirin.
Sevgili meleklerim bize basit ve hemen pişen tatlar da lazım.Ani misafir baskınları ya da çalışan bayanların çocuklarını sevindirmeleri için bu tarif çok güzel.Afiyet olsun meleklerim 😀
Milföyden Fil Kulakları
Malzemeler:
- 4 adet milföy hamuru
- 1 su bardağı toz şeker
Milföy hamurları iyice yumuşadığında, yanyana dizin. Bir merdane yardımıyla, şekildeki gibi birbirlerine yapışmalarını sağlayın. Üzerlerine bolca toz şeker serpin ve merdane ile üzerinden geçin. Toz şekerin tam bir ölçüsü yok aslında, ama bol bol serpmeniz gerekiyor; çünkü kuru pastaya tek tat veren şey toz şeker.
Ardından, hamurun her iki ucundan başlayarak, eşit bir şekilde sıkı sıkı sararak ortaya kadar gelin. Bir folyoya sararak veya kapalı bir kap içinde buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Rulo halindeki hamuru buzdolabından çıkartın. Yağlı kağıt serdiğiniz veya yağladığınız bir tepsiye, ince ince dilimleyerek dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece frında, 10-15 dakika kadar (renkleri hafif kızarıncaya dek) pişirin.